Чому сьогодні у Львові Нацгвардія охороняла міську раду

2872 0
Сьогодні, 9 червня, у Львові на площі Ринок відбулись сутички між активістами, які протестують проти бездіяльності мера, та Національною гвардією. Запланована сесія не відбулася. Як розповів каналу «112» мер міста Андрій Садовий, про те, що плануються подібні акції, стало відомо напередодні ввечері. Через це прийняли рішення посилити охорону Ратуші.
фото: facebook.com/groups/govarta1

фото: facebook.com/groups/govarta1

«Учора ввечері ми отримали інформацію спецслужб, що буде спроба захоплення міської ради та зриву засідання сесії. Я звернувся з відповідними листами до керівника поліції області, керівника СБУ і сьогодні були посилені наряди міліції, завдяки їм не пролилася кров», – заявив Садовий.

Також мер подякував силовикам, які «не допустили пролиття крові».

Нагадаємо, у результаті сутички постраждали два представники Нацгвардії.  «Два представники Нацгвардії отримали тілесні ушкодження. Звернень про пошкодження від громадян наразі до поліції не надходило», – прокоментувала Tvoemisto.tv речник ГУ Національної поліції у Львівській області  Світлана Добровольська. За фактом сутичок у Львівській міськраді поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомляло Tvoemisto.tv  раніше на площі Ринок збирались пікети родичів бійців АТО, зоозахисників щодо діяльності ЛКП «Лев», працівників Привокзального ринку і простих львів’ян за бездіяльність міського голови у питанні Грибовицького сміттєзвалища, що призвело до пожежі та загибелі рятувальників.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!