Чому у Львові досі не почали будувати анонсовані велодоріжки

3680 0
Цього року планували прокласти три велодоріжки, втім початок робіт затягнувся через тендерні процедури.

Упродовж 2018 року у Львові планували почати будівництво трьох велодоріжок — на проспекті Чорновола, на вул. Сихівській та на вул. Княгині Ольги.

Читайте також: Де у Львові планують побудувати велодоріжки. Перелік вулиць

Будувати 5,5 км велодоріжки на Чорновола планували почати у вересні. Тоді керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке розробляло проект будівництва, Олег Шмід зазначав, що на перехресті вулиць Варшавська — Замарстинівська також запланували облаштувати автомобільне кільце.

«По Варшавській та Чорновола ми отримали проект, і на початку липня передали його на експертизу. Там є деякі технічні зауваження до проектанта, тому чекаємо уточнення», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

Після уточнень мають оголосити тендер на підрядника робіт через сайт публічних закупівель Prozorro. Це може зайняти приблизно місяць. 

Велодоріжка на Чорновола

На будівництво велодоріжки на вулиці Сихівській (від проспекту Червоної Калини до вул. Кавалерідзе, 0,8 км) тендер оголошували двічі — у липні та серпні. Але обидва рази на конкурс подавався тільки один учасник. Тож, відповідно до законодавства про публічні закупівлі, торги не відбулись. Пропонована вартість робіт становить понад 11 млн гривень.

За словами Олександра Одинця, тендер на облаштування велодоріжки на Сихівській згодом оголошуватимуть повторно. Раніше повідомлялось, що тут планують збудувати велодоріжку з двостороннім рухом, уздовж якої будуть хідники та лавочки.

Будівництво велодоріжки на Сихові, 2016 р.

Читайте також: Олег Шмід про плани Львова будувати нові велодоріжки

Для велодоріжки на Княгині Ольги тендер оголошували вже двічі. За словами Олександра Одинця, перші торги не відбулись, оскільки до всіх учасників торгів були зауваження. Під час повторних торгів переможця визначили, втім він відмовився підписувати договір про будівництво.

«Наступним ми визначили переможця, перед тим відхиливши ще одного учасника через невідповідність його пропозиції нашій тендерній документації. Але цей учасник оскаржив рішення у Антимонопольному комітеті, який задовольнив скаргу учасника і зобов’язав нас розглянути пропозицію повторно», — уточнив Олександр Одинець.

вулиця Княгині Ольги

Втім, за його словами, у рішенні Антимонопольного комітету не вказано, що тендерна комісія неправомірно відхилила пропозицію учасника, а радше що в недопуску до торгів була інша причина.Тож тепер пропозиції учасників розглядатимуть повторно. Це, за словами Олександра Одинця, має зайняти приблизно тиждень. Пропонована вартість робіт становить майже 22,9 млн гривень.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!