Чому у Львові на Личаківській не припиняють незаконне будівництво

3204 0
Забудовник продовжує здійснювати будівництво багатоповерхівки на вулиці Личаківській, 259 без жодних необхідних документів. Керівництво міста регулярно звертається до відповідних державних органів із вимогою припинити ці незаконні дії, однак звернутись до суду не може, оскільки будівництво здійснюється на приватній земельній ділянці, і єдиним позивачем у цій справі може виступити Інспекція Архбудконтролю.
фото: news.vashmagazin.ua

фото: news.vashmagazin.ua

Про це повідомила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич: «Це прецедент – коли, порушуючи усі можливі норми, продовжують будувати».

За словами Гелени Пайонкевич, станом на сьогодні забудовник здійснює на земельній ділянці, яка є у приватній власності, будівництво багатоквартирного житлового будинку без жодних необхідних документів. Наказ департаменту містобудування, на який вони посилались в декларації, що була подана Інспекції Архбудконтролю, – підроблений. Керівник департаменту містобудування однозначно стверджує про те, що він його не підписував. Одна декларація була скасована Інспекцією Архбудконтролю, однак було видано повторну. Станом на сьогодні, її також скасовано.

Читайте також: Чому у центрі Львова утворились будівельні котловани

Вчора керівник Інспекції Архбудконтролю запевнив керівництво міста в тому, що вони будуть вживати активних дій для того, аби винести припис про зупинення будівництва. Місто регулярно раз на тиждень звертається до відповідних державних органів, у тому числі і до Мінрегіонбуду та Кабміну, з вимогою припинити це незаконне будівництво. Також зареєстровано кримінальне провадження по факту підробки документу. Але склалася ситуація так, що будинок і далі будується.

«Ми, на жаль, не можемо звернутися до суду, оскільки будівництво здійснюється на приватній земельній ділянці, і єдиним позивачем у цій справі може виступити Інспекція Архбудконтролю, про що вчора підтвердив її керівник. Зараз ми підготували звернення до керівництва міліції, щоб воно допомогло забезпечити виконання припису Інспекції Архбудконтролю», – зазначила Гелена Пайонкевич.

          


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!