Чому у Львові щодня коливається курс валют. Пояснення НБУ

4292 1
Від ранку до вечора курс долара і євро до гривні у львівських обмінниках може змінитись кілька разів.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

У Львові курс долара зранку може становити 24,3 грн за долар, а ввечері вже 24,85 грн. Таке коливання відбувається мало не щодня. Сьогодні, 6 березня, придбати долари у львівських обмінниках можна в середньому за 24,6 грн за долар, а євро – за 27,45 грн – такий курс встановився вже після обіду.

Читайте також: Lufthansa скасовує понад 7 тисяч рейсів Європою у березні

Як пояснили Tvoemisto.tv у пресслужбі Нацбанку України, ситуація із коливанням є нормою – курс коливається щодня відповідно до попиту-пропозиції на валюту.

Нагадаємо, із 2015 року в Україні діє гнучке курсоутворення. Як розповідав в інтерв’ю >Tvoemisto.tv заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, курс – це віддзеркалення економіки.

«Ціна валюти визначається попитом і пропозицією, а це експорт й імпорт, платіжний баланс. Ми живемо в динамічному світі, ціни на світові товари змінюються, як і потоки капіталу – все це і ще мільярд факторів впливають на курс гривні», – говорив Дмитро Сологуб.

Читайте також: Шотландський інвестор на Львівщині робитиме біоупаковку з картоплі

Тоді ж він додав, що НБУ має завдання підтримувати цінову і фінансову стабільність і, якщо курс в один день ревальвує на три гривні, а наступного – девальвує, це створить панічні очікування. Тож НБУ згладжує різкі коливання в обидві сторони за допомогою валютних інтервенцій – купує або продає валюту на ринку.


Читайте також:
7 Березня, 2020 10:50
як так може бути Мій родич працював в Португалії з 2000рю по 2017р. Самі розумієте і знаєте ---, Португалія --не сама багата країна Європи. Але що показово, тільки один приклад стабільної економіки: 1кг м"яса у 2000р. коштував--2,5 євро коли він приїхав туди, і 1кг м"яса у 2017р. коштував -- 2,75 євро., коли він звідти поїхав. За 17 років--подорожчання на 0,25 центів--приблизно- умовно. А ви можете згадати, як дорожчало і що відбувалося з економікою, фінансами, ітд.тп в нас, в Україні , за останні 17 років.? Отож-бо і воно!!! Економісти--хре-нові!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!