Чому у Львові відключають воду?

2577 0
Аварійні відключення електроенергії у Львові призводять до зупинки енергопостачання насосних станцій, відтак, частина споживачів Львова періодично залишається без води. З 1 грудня об’єкти комунального підприємства знеструмлювалися 63 рази.
Фото: zhitomir.info

Фото: zhitomir.info

«Різко зросла кількість скарг у нашу диспетчерську службу на припинення водопостачання. Наприклад, за минулі два тижні насосну станцію «Янівська», від якої отримують воду понад 20 тисяч мешканців, знеструмлювали 10 разів. На жаль, ми не можемо попередити наших споживачів заздалегідь, оскільки енергетики не попереджають нас про відключення, ми не маємо жодних графіків. Зупинка насосних станцій відбувається в аварійному режимі і ми не знаємо скільки часу триватиме відключення», – пояснюють в ЛМКП «Львівводоканал», інформує прес-служба Львівської міської ради.

Комунальники кажуть, що найбільше відключень трапляється на насосних станціях «Янівська», «Броньова», «Вільшаниця», «Малечковичі». Унаслідок цього мешканці мікрорайону вулиць Золота, Єрошенка, Городоцька, Стрийська, Скорини, Демянська,  сіл Солонка та Сокільники періодично опиняються без води, а у Личаківський район на час відключень вода подається з пониженим тиском.

«Така ситуація надзвичайно ускладнює роботу системи водопостачання міста. Постійні аварійні відключення негативно впливають на роботу насосного обладнання, погіршують гідравліку мережі, збільшують кількість аварійних пошкоджень трубопроводів», – додають у «Львівводоканалі».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!