Чому у лютому пенсіонери заплатять подвійний податок

5131 1
Зміни до пенсійного законодавства набули чинності від початку року. Тепер власникам «високих» пенсій потрібно буде сплатити податок. Оскільки до 1 січня регіональні структури Пенсійного фонду ще не отримали спеціальної програми для автоматичного «віднімання» податку, пенсіонери за січень 2015 року отримали виплати по-старому. Однак із лютого програмне забезпечення вже буде функціонувати, тому від лютневої пенсії віднімуть розмір податку як за лютий, так і за січень.

Про це galinfo повідомила прес-служба Партії пенсіонерів України. Починаючи із березня виплати «стабілізуються», тобто, люди стануть отримуватисвою пенсію мінус податок за місяць.Голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка вважає, що такий податок із пенсій є незаконним.
 
"У нас чимало пенсіонерів, із пенсіями, котрі перевищують 10-кратний розмір мінімальної зарплати. Це так звані спеціальні пенсії переважно їх отримують колишні судді, нардепи та керівники вищої ланки. Тому, на маю думку, варто було б почати із урізання таких дійсно високих пенсій, адже вони є вищими за 12 226 грн., а подекуди сягають і 40 000 грн., а не створювати новий податок" - наголосив Кукуріка.
 
Нагадаємо, ставка податку на доходи фізосіб становить 15%. Саме стільки і будуть «віднімати» у пенсіонерів з доходу, що перевищує 3654 гривень. Пенсія в розмірі рівно 3 654 грн. податком не обкладається.
 
 
«

Читайте також:
17 Лютого, 2015 12:08
Николай Объясните мне убогому,почему заработав свою пенсию потом и кровью на подземных работах,я теперь должен еще с нее и налог платить?Ведь для подобных работ это вообще самая мизерная пенсия в мире -5000 грн,за 20 лет подземки....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!