У Замарстинівському парку затягують реконструкцію

3025 0
Цього року на роботи у парку знайшли тільки 3 мільйони гривень.
Фото: Замарстинівський парк: благоустрій

Фото: Замарстинівський парк: благоустрій

У Львові уже три роки мешканці чекають на реалізацію проєкту Громадського бюджету, за яким мали реконструювати Замарстинівський парк.

Читайте також: Як виглядатиме Замарстинівський парк у Львові. Візуалізація

Львів’яни уже поскаржилися на «Гарячу лінію Львова», що парк не лише не оновлюють, він фактично занедбаний.

«Було багато радості і сподівань, але поки на цьому і завершилось. Проєкт досі не реалізовано. Навпаки парк довели просто до занедбаної, брудної території», – написала Руслана Міхалик.

До редакції Тvoemisto.tv також звернулася читачка, яка звернула увагу, що частина доріжки, яку зробили минулого року, вже розвалюється, а у парку – суцільне болото.

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv заступник директора ЛКП «Зелений Львів» Андрій Шульський, сьогодні відбулася нарада із мешканцями, за підсумками якої погодили графік виконання робіт на цей рік. Загальна вартість проєкту, за його словами, становить 12 млн 815 тис.

У парку, каже чиновник, виконали роботи на 4 мільйони. Цього року на капітальний ремонт центральної алеї та прилеглих територій парку Замарстинівський виділили 3 млн грн.

«Ми виконали раніше земляні та демонтажні роботи, влаштували гравійні доріжки на Щурата і деякі роботи із водовідведення. У зв’язку із додатковим обсягом робіт, облаштування дренажних колодязів, зміни конструкції дитячого корабля і самих доріжок, треба було провести корегування проєктно-кошторисної документації у 2019 році», – пояснив Андрій Шульський.

Цього року у парку, за словами чиновника, встановлять 11 лавок, 12 смітників, повністю завершать каналізаційні роботи, встановлять люки, дощоприймачі, опори та світильники. Також обіцяють збудувати амфітеатр у центральній частині парку, влаштувати покриття сцени і взятися на корабель. 

Замарстинівський парк за проєктом має виглядати так:

Нагадаємо, у 2016 році проект реконструкції Замарстинівського парку став одним із проектів-переможців Громадського бюджету. Автори проекту непокоїлися через неодноразове перенесення тендеру, оскільки затягували початок робіт, що мали завершити ще до кінця 2017 року. Однак переможця аукціону – корпорацію «Комунальник» – визначили у січні 2018 року та уклали з ним річну угоду. Навесні торік тут почали реконструкцію: розібрали доріжки та зрізали деякі дерева. Тоді на роботи виділили 3,9 млн гривень. 

Довідка

Замарстинівський парк закладали 1978 року. У вісімдесяті тут облаштували атракціони та дитячу залізницю, колесо огляду й дитячий майданчик. Занепадати парк почав ще за радянських часів. Із атракцій тут залишився оглядовий майданчик, із якого видно Високий Замок, та лавки, які поставили кілька років тому.

Христина Гоголь

Фото Руслани Міхалик, Замарстинівський парк: благоустрій, Група 109 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!