Чому Україна обов'язково переможе та новий графік відключень від обленерго. Підсумки доби

1371 0
Нині 2 грудня та 282 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Володимир Зеленський, Фейсбук

Фото: Володимир Зеленський, Фейсбук

Повітряна тривога:Сигнал тривоги пролунав о 14:22, відбій – о 15:31. Саме в цей час три російські винищувачі Міг-31К, які можуть нести гіперзвукові ракети Х-47М2 «Кинджал», відлетіли з території білорусі до росії.

Читайте також: Українську ППО виснажують пустими ракетами зі стертими номерами, – Генштаб. Це можуть бути ракети, які колись ми передали рф;

А також: росія прибрала з Чорного моря «Калібри». Загалом на чергуванні у Чорному морі шість кораблів.

Ситуація на фронті: Розвідка Британії вважає, що стратегія рф зі знищення критичної інфраструктури України має не таку високу ефективність, як можна було очікувати, наприклад, на початку війни. Серед причин те, що росія вже витратила значну частину своїх придатних ракет та те, що Україна успішно мобілізувалася протягом дев’яти місяців і її вже не залякаєш подібними операціями.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Новоселівське, Стельмахівку, Червонопопівку і Білогорівку Луганської області і Григорівку, Виїмку, Бахмут, Опитне, Кліщіївку, Курдюмівку, Північне, Первомайське, Красногорівку і Мар’їнку – Донецької.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 20 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки, а також 3 – по позиціях ЗРК противника. Окрім того, уразили 4 пункти управління та 5 інших важливих об’єктів окупантів.

На цю ж тему: Україна повернула з російського полону ще 50 захисників. Серед них – оборонці Маріуполя та «Азовсталі».

А також: Рада дозволила військовим брати відпустки під час воєнного стану. Їм можуть надати частину щорічної основної відпустки, а також – за сімейними обставинами.

Акцент дня: «Відсутність світла не є ознакою того, що ми не повинні мати світло в душі», – о. Юстин Бойко. Як пережити відсутність тепла і світла, чому єдність українського суспільства непохитна, чи варто святкувати Різдво 25 грудня і що це означатиме для церковних реформ, чому Папа Римський змінює риторику щодо війни та як священники і монахи допомагають відкривати очі на те, що насправді відбувається в Україні – Tvoemisto.tv розповів ієромонах Української греко-католицької церкви, доктор богослов’я Юстин Бойко.

Цитата дня: «Український народ побачив ціну свободи і, порівняно з відсутністю світла й тимчасових благ, вона набагато дорожча. Свобода – це райський дар Божий, який Бог нам дав і не забрав навіть після того, як людина відпала від нього та стала смертною. Тому не вдасться розколоти суспільство і його єдність, яка збудована як єдність у прагненні до боротьби, перемоги, так і єдність у прагненні до подолання різних випробувань на цій дорозі. Зокрема, таких, які ми зараз переживаємо. Я цілком упевнений, що народ це переможе».

Ключові події:

1 На Львівщині затвердили бюджет на 2023 рік. Куди скерують 6,8 млрд грн. Найбільше коштів виділили на заклади освіти – 2,1 млрд грн, на фінансування установ соціального захисту – 0,8 млрд грн., культури та мистецтва – 0,5 млрд грн, фізичної культури та спорту – 0,2 млрд грн, закладів медицини – 1 млрд грн;

На цю ж тему: Що зміниться для львів’ян з 1 грудня. Зміни стосуються пенсій, субсидій та статусу учасників бойових дій;

2. Енергосистема Києва стабілізується, але екстрені відключення тривають. В понеділок кияни лишалися без електропостачання на понад 9 годин, а у вівторок – вже на 7;

На цю ж тему: У «Львівобленерго» оприлюднили новий графік відключень світла. «Електроенергія подаватиметься двічі на добу по чотири години (разом – 8 годин). В інші години доби слід бути готовим до відключень. Якщо у певний момент ситуація в енергосистемі стає кращою і є можливість подати електроенергію на довший період – енергетики це роблять», – зазначають в компанії.

Ознайомитись з графіком для кожної з груп споживачів за днями тижня можна на сайті ПрАТ «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла».

А також: Що робити львів’янам, якщо світла немає понад 9 годин. Необхідно повідомити енергетиків, оскільки можуть бути пошкоджені електромережі;

3. Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Інструкція. Для того, аби не гаяти час і не стояти в чергах, є кілька способів подати показники лічильників за газ, світло і воду. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися, як можна це зробити;

4. Що покласти у дитячу тривожну валізку. Поради МОЗ. Потрібно мати з собою достатньо продуктів, щоб дитина отримувала повноцінний раціон у розрахунку на 1-2 доби;

5. У Шевченківському гаю відкриють хатинку Святого Миколая. Вона буде відчинена для дітей віком 6-9 років з 16 по 19 грудня.

Погода у Львові: Синоптики розповіли, якою буде погода у Львові на початку грудня. Перший тиждень грудня у Львові буде хмарним, на дорогах очікується ожеледиця, а температура повітря вночі може знизитись до 5° морозу.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!