Чому в гірських районах майже не хворіють на Covid-19. Пояснення епідеміолога

5937 0
«Рятує» невелика кількість підприємств, заводів та фірм.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

За минулу добу коронавірус виявили у 265 мешканців Львівщини. За увесь період пандемії Сovid-19 у Львові та області підтвердили у 20 350 осіб. Лідерами вже тривалий час є жителі Пустомитівського (1682), Яворівського (1149) та Жовківського районів (983). Натомість, найменше люди хворіють в гірських районах області. Наприклад, у Сколівському районі Сovid-19 виявили лише у 133 особи, у Турківському та Старосамбірському районах по 108 випадки.

Читайте також: Як Covid-19 впливає на наші органи і якої шкоди завдає. Дослідження Bloomderg 

Як пояснила Тvoemisto.tv експертка з епідеміології Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Оксана Пушкарьова, на це можуть бути як об’єктивні, так і суб’єктивні причини.

«У гірських районах немає великих організованих підприємств, заводів, фірм, де б було велике скупчення людей. Відповідно, там люди менше між собою контактують, а тому, навіть якщо хтось і захворів, то ланцюжок зараження є невеликий. Ще однією причиною може бути легкий перебіг хвороби, через що люди мало звертаються до медичних закладів», – каже Оксана Пушкарьова.

За словами епідеміологині, якогось спеціального аналізу ситуації, де більше чи менше виявлених коронавірусних хворих, департамент охорони здоров’я ЛОДА не проводив, бо не було потреби.

«Тестування на виявлення Covid-19 роблять або сімейні лікарі, або лабораторії у Львові. У гірських районах таких звернень менше, тож менше їх і виконують», – пояснила Оксана Пушкарьова.

Читайте також: Covid-19 чи грип. Як відрізнити ці два захворювання у сезон ГРЗ

Нагадаємо, в Україні лідером за кількістю нових хворих залишається Харківщина.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!