На правах реклами

Чому в новобудовах Львова можна жити економніше?

4065 0
Зростання тарифів на комунальні послуги, особливо на газ, – реалії кожного українця. Але чи можливо в цих умовах зменшити власні витрати? Про суттєву економію при купівлі нового, якісного житлового фонду Tvoemisto.TV розповів Олександр Островський, співзасновник девелоперської компанії «Лев Девелопмент».

Позитивні зміни на ринку нерухомості

Зараз нерухомість у Львові розвивається високими темпами, і це тільки початок. Львів’яни вже на власному досвіді можуть переконатися у тому, наскільки суттєво можна зекономити, обмінявши старе житло на сучасне в новобудові. До прикладу, автономне опалення в новобудовах дозволяє зекономити 25-30 %, порівняно з тим, скільки потрібно виплачувати в будинках з централізованим опаленням.

Також компанії, які займаються будівництвом житла, мають сприятливі умови для закупівлі будівельних матеріалів. За словами експерта, зараз ціни на них – найдешевші за останні 10 років. І це позитивно впливає на ціну за квадратні метри в новобудовах.

Європейські стандарти: керувати теплом та коштами самостійно

Для людини, яка живе в старому житловому фонді та має централізоване опалення, найбільшою проблемою є те, що вона не може контролювати свої кошти за комунальні послуги. Витрати на утримання цієї нерухомості стабільно високі. Тому перше, що рекомендують експерти  – продати старий житловий фонд і купити нове житло в новобудові.

Сьогодні львівська сім’я витрачає майже 20 тис грн в рік тільки за опалення. Завдяки повністю автономній системі опалення в новобудовах ця цифра стає суттєво меншою. «Лев девелопмент» дає можливість встановити конденсаційні котли, які економлять 30 % газу. До прикладу, в ЄС рекомендовано встановлювати тільки такий вид котлів. Також великою перевагою новозбудованого житла є самостійність мешканців в управління особистими коштами за комунальні послуги, адже система «розумний дім» дозволяє самому визначати, якою має бути температури опалення в квартирі, кількість спожитої електроенергії, тощо.

Яким повинно бути «ефективне житло»? Приклади у Львові

Українці звикли, що квартира має складатися з кількох великих кімнат та просторої кухні. Проте, зараз ситуація суттєво змінюється, і популярними стають аргономічні квартири. Популярність аргономічних квартир – у невеликій площі, яка є надзвичайно функціональною. У житловому комплексі «Шатл» квартири  на 29 кв м. – лідери продажів, хоча вартість 1 кв м дорожча на 20 %. Коштує така квартира  348000 грн. Для поляків, австрійців такі «апартаменти» - це норма.

Прикладом ефективного житла, яке дозволяє суттєво економити та правильно використовувати простір, є житловий комплекс «Шатл», який девелоперська компанія «Лев Девелопмент» будує в Дублянах, всього 15 хвилин автомобілем до центру Львова.

Важливою деталлю в облаштуванні «Шатлу» є сонячні батареї, що забезпечують постійне освітлення житлових під'їздів абсолютно безкоштовно для мешканців. Сонячна батарея – це пристрій, який призначений для перетворення сонячного випромінювання в електроенергію. Завдяки наявності сонячних батарей можна уникнути зайвих витрат і суттєво економити.

Окрім того, сучасний житловий комплекс «Шатл» відрізняється наявністю централізованої системи очищення води. Крім того, передбачені спеціальні баки запасу води при несправностях на лінії водопостачання міста.

Детальніше про переваги житлового комплексу «Шатл» можна прочитати на сайті. Також в он-лайн режимі можна спостерігати за будівництвом.

ЖК "Шатл": м. Дубляни, вул. Садова

тел.: +380973940044


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!