Чому в Центрі Довженка на Сихові припинили показувати фільми і коли їх відновлять

2972 0
Мережа Кінопалац заборгувала Центру Довженка майже пів мільйона гривень за послуги оренди та не сплатила комунальних послуг.
Фото: Дем

Фото: Дем'ян Данилюк/Facebook

Мережа Кінопалац, яка більше 15 років орендує приміщення у Центрі Довженка, що на Сихові, від березня минулого року припинила покази кінофільмів. Та навіть в час, коли в місті карантин послабили, покази кіно тут так і не відновили. За цей час вони заборгували Центру майже пів мільйона гривень. Зараз між учасниками триває судовий процес. Про це Тvoemisto.tv розповіла директорка Центру Довженка Марта Іванишин.

Читайте також: У Львові стартує сезон кінопоказів на даху

За її словами, приміщення у Центрі Довженка орендує не сама мережа Кінопалац, а ТзОВ «Фантазія». В оренді з 2005 року перебуває 500 метрів квадратних приміщення Центру.

«Покази тут не відбуваються ще з березня минулого року, коли в Україні запровадили карантин. Проте, навіть коли його послабили і кінопалацам дозволили працювати з дотриманням протиепідемічних заходів, вони так цього і не зробили. Відтоді – з березня минулого року – вони не платять ні за оренду, ані комунальні послуги», – каже Марта Іванишин.

Читайте також: Йога, слідство імператриці та настільні ігри. Куди піти на тижні у Львові

За її словами, з керівництвом увесь час намагалися порозумітися, знайти консенсус, зверталися з офіційними листами, але грунтовної відповіді, чому немає оплати, так і не знайшли.

«Нам відповіли, що їм не вигідно працювати. При тому, що в того ж орендаря на першому поверсі у Центрі Довженка відкриті два ресторани. Більше того, ТзОВ не зробила в орендованому приміщенні жодних інфраструктурних речей, а лише поміняли двері. Хоча в договорі було передбачено, що мали б робити поточні капітальні роботи. Але навіть після того, як ми їм надали офіційні листи-попередження, що варто сплатити накопичену суму боргу, а це майже 499 787 грн, а вони не відреагували, Центр Довженка припинив постачання електрики», – додає співрозмовниця.

Читайте також: У Львові зніматимуть фільм за книгою рецептів Ольги Франко

Щоб врегулювати відносини, Центр Довженка звернувся до суду, де зараз розпочався судовий процес.

Проте, яким би не було рішення суду та самих орендарів – відновлять вони свою роботу чи ні – кіно в Центрі Довженка зараз є і буде надалі.

«Зараз у нас відкрили нову локацію – дах Центру Довженка. Він без капітального ремонту, але дозволяє приймати відвідувачів і у вечірню пору по четвергах, п’ятницях, суботах і неділях, у гарну погоду, на даху відбуваються кінопокази. Починаючи з вересня плануємо самостійно відновити кінопокази й у приміщенні. Фільми будемо показувати на першому поверсі у великій залі на 750 місць. Для цього маємо відповідні можливості і техніку, тобто можемо самі забезпечити кінодіяльність, не віддаючи приміщення в оренду», – каже Марта Іванишин.

Як уточнила директорка Центру Довженка, йдеться про велику залу, де зараз відбувається концертна діяльність.

Тvoemisto.tv намагається довідатися ще позицію ТзОВ «Фантазія».

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!