Чому в Україні пішла на спад статистика хворих на Covid-19. Пояснення МОЗ

1886 0
Уся кількість хворих, яку виявили під час тестування експрес-тестами, – більш ніж 14 тисяч людей.
Фото: УП

Фото: УП

За минулий тиждень виявили 59 381 випадок Covid-19, а позаминулого – 70 327. Методом ПЛР зробили 203 954 тестів, водночас позаминулого – 250 417. Як пояснив під час брифінгу сьогодні, 28 грудня, очільник МОЗ Максим Степанов, кількість ПЛР-тестувань та щоденна статистика хворих на коронавірус знизилися, бо почали застосовувати експрес-тести на антиген. Упродовж минулого тижня зробили 58 663 таких тестів. Позаминулого тижня – 34 058.

«Ми почали застосовувати швидкі тести на антиген, які робляться за 15 хвилин. Цю статистику даємо щотижнево, бо велика кількість медпрацівників, які роблять ці тести. Наприклад, ці тести роблять сімейні лікарі. Їх загальна кількість – понад 23 тисячі в нашій країні. Зрозуміло, що щодня давати таку статистику – це дуже великий ризик її спотворити», – каже він.

Читайте також: Україна може безкоштовно отримати від COVAX удвічі більше доз вакцини

Уся кількість хворих, яку виявили під час тестування експрес-тестами, – більш ніж 14 тисяч людей. Вона вся міститься в тому числі в статистиці захворюваності від МОЗ. Наприклад, вчора, за словами Степанова, кількість зразків, доставлених в лабораторії Міністерства, становила понад 4 тисячі.

«Я вже дав доручення провести відповідний селектор, тому що ми вже розширили категорії осіб, які треба тестувати. Це не тільки з ознаками коронавірусної хвороби, це будь-які респіраторні захворювання, люди, які мали контакти з близькою людиною»

Нагадаємо, що за весь час пандемії в Україні захворіло 1 030 374 осіб, одужало 665 729, а також зафіксували 17 849 летальних випадків.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!