Чому варто любити Львів. Кілька думок мандрівника Богдана Логвиненка

4963 0
Журналіст та мандрівник Богдан Логвиненко уміє так швидко подорожувати і змінювати одну країну на іншу, що дехто не встигає так швидко змінювати сорочки. Проте він також полюбляє залишатись у новому середовищі та знайомитись із його культурою, і завжди із радістю повертається додому. Tvoemisto.tv поспілкувалось із мандрівником, який вже в Бухаресті шукає нових пригод і шляхів, але ще під враженням від недавнього візиту до Львова.
фото: ukraineallaboutu.com, facebook.com/logvynenko

фото: ukraineallaboutu.com, facebook.com/logvynenko

Чим для Вас є Львів? Яке він займає місце із-поміж усіх міст, що Вам вдалось побачити?

Львів  це одне з найулюбленіших міст. Воно однозначно в рейтингу кращих. Це стосується як співвідношення ціни життя до якості, так і культурної атмосфери. У Львові набагато приємніше, ніж у моєму рідному Києві, але не так затишно, як в крихітному Ужгороді.

До якого міста, яке Вам вдалось відвідати, найбільше подібний Львів?

Важко сказати. Я дуже мало проводжу паралелі між містами аж так. Звісно східні польські міста дуже подібні до Львова. А ще Львів схожий на Коломию. Маршрутками. Рівно як і на всі інші українські міста.

На фото: Йорданія

Чи є Львів привабливим для туристів із екзотичних країн?

Звісно! Чи не найпривабліший. Бо у Львові є все  купа культурних пам'яток, смачна їжа, концептуальні заклади, нескінченна культурна програма.

Чи є львів’яни «легкими на підйом» у порівнянні із киянами, наприклад?

Українці важчі на підйом ніж будь-які інші східно-європейці. Тут у контексті міста важко говорити  приблизно те ж саме. У містах люди значно легші, ніж у селах. Але всередині деяких міст є свої внутрішні села і Львів тут не виняток.

Чи комфортним є Львів для мандрівника у плані транспортного сполучення?

Так, Львів повернув собі потяги до Вроцлава, трішки розворушив аеропорт, покращив дорожне полотно до кордону і до Львова полилися туристи. А десяток років тому ніхто і подумати не міг, що це можливо. «Не їдь до Львова  такого міста немає».  Написав якось один франківчанин. Але вже навіть багатостраждальну дорогу до Франківська активно ремонтують. Сам бачив.

Чого бракує Львову, щоб стати кращим містом, аніж воно сьогодні є?

Зручностей для інвалідів та пішохідного центру.

Іноземці часто називають львів’ян ґречними, а якими для Вас є львів’яни (зважаючи на величезний досвід спілкування із найрізноманітнішими людьми)?

Львів'яни різні. І цим Львів цікавий. Це місто контрастів і місто, де чудово поєднується п'яний угар вечірніх вулиць і ранкові черги до костьолів.

Із якими іще країнами/містами Львову вартувало б налагодити культурну співпрацю, на Вашу думку? 

Бажано було б налагодити співпрацю з Хирівом і Самбіром  а саме  дорогу до кордону.

Яка Ваша найсвіжіша асоціація зі Львовом?

Нещодавно у Львові зустрів прекрасних вуличних музикантів. Взагалі вулична культура Львова страшенно радує  від музикантів до вуличної їжі і напоїв. Цінуйте це!

Довідка. Богдан Логвиненко, журналіст, культурний менеджер, мандрівник, 26 років. Засновник агенції подорожей «Служба пригод» та арт-агенції NaturalEast, має близько 12 000 підписників у Facebook, знає 5 мов та вже відвідав 49 країн. Організовує концерти для українських та закордонних гуртів. Із травня 2013 року живе у південно-східій частині Азії. Цікавинки із подорожей публікує на своїй сторінці у Facebook, а також веде блог.

Світлини зі сторінки Боглана Логвиненка у Facebook.

Спілкувалася Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!