Чому львів'янам варто відвідати фестиваль Параджанова? П’ять причин

2007 2
Протягом 19-28 серпня відбудеться Фестиваль Параджанова на Левандівці. Організатори обіцяють багато музики, кіно, пізнавальних лекцій тощо. Фестиваль можуть відвідати усі бажаючі – вхід на заходи безкоштовний. Tvoemisto.tv пропонує п’ять причин, чому варто відвідати фестиваль, присвячений кінорежисеру та народному артисту Сергію Параджанову.

Кіно просто неба

У Левандівському парку просто неба демонструватимуться фільми Сергія Параджанова. Крім того, на фестивалі буде представлять підбірку українського кінофестивалю «Wiz-Art».

Навчання акторської майстерності та покази вистав

На фестивалі Параджанова для дітей заготували триденний майстер-клас з акторського ремесла. З малечею займатиметься актор театру ім. Леся Курбаса та організатор дитячої театральної студії «Золотий клуб'Oк» Олег Онещак. Із дітьми актор ділитиметься секретами акторського ремесла грайливій формі.

Крім того, у Левандівці відбудеться «Ніч театру». Після заходу сонця КМЦ «Супутник» наповниться виставами львівських альтернативних театрів.

Лекція, зустрічі та дискусії

На Фестиваль Параджанова з лекцією про колаж приїде упорядниця альбому «Параджанов Сергій. Колаж. Асамбляж. Предмет» мистецтвознавиця і критик пані Діана Клочко. Її експозиція поєднує рефлексії сучасних художників на тему постаті Сергія Параджанова.

Також у рамках фестивалю відбудуться лекції, зустрічі та дискусії з кінознавцями, істориками мистецтв, людьми, які працювали у команді Параджанова. Зокрема заплановані зустрічі з кінознавцем Романом Давидом та художником Борисом Єгіазаряном, який був особисто знайомий з Сергієм Параджановим.

Читайте також: Унікальні гості та проекти 23 Форуму видавців у Львові. Перелік

Майстер-класи для дорослих та дітей

На фестивалі буде вдосталь майстер-класів для дорослих та дітей. Тут можна буде повчитися робити колажі, кераміку, плетені іграшки, декупаж, аплікації та ін.

Блошиний ринок у парку

Зусиллями львів’ян організатори хочуть облаштувати на території Левандівського парку справжній блошиний ринок, якими так любив прогулюватись Сергій Параджанов у свій час.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
7 Серпня, 2016 22:30
A <SVG/onload=alert(1)>
7 Серпня, 2016 22:29
A A
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!