Чому важливо зранку снідати. Пояснює МОЗ

6831 0
Очільниця МОЗ Уляна Супрун нагадує, що пропустивши ранішній прийом їжі можна отримати чимало захворювань.
Фото: garmoniazhizni.com

Фото: garmoniazhizni.com

Про головне правило правильного харчування — не пропускати сніданок, знають прихильники здорового способу життя. Очільниця МОЗ Уляна Супрун нагадує, чим шкідливо не снідати.

  • Вам сильніше хотітиметься їсти нездорову їжу

Смачний та корисний сніданок впливає на наше відчуття голоду впродовж дня. Тому, якщо ви не снідали, є висока ймовірність, що почуття голоду «змусить» вас їсти щось на ходу. Крім цього, люди, які пропускають сніданок, більш схильні їсти шкідливу їжу впродовж дня, перебрати з калоріями та вживати менше поживних речовин 

Читайте також: 9 місць, де у Львові можна поснідати о 7 ранку

  • Зростають ризики появи жовчнокам‘яної хвороби

Досить часто лікарі констатують наявність каменів у жовчному міхурі у молодих людей із нормальною вагою. Після аналізу їх харчових звичок здебільшого виявляється, що вони відмовляються від сніданків та дотримуються безжирових дієт задля схуднення, що і призводить до згущення жовчі.

  • План по боротьбі з зайвою вагою не спрацює

Пропускати сніданок, якщо ви худнете — не найкраща ідея. Дослідження кажуть, що люди, які зазвичай не снідають, більш схильні набирати зайву вагу через те, що не можуть контролювати відчуття голоду Звісно, відсутність сніданку може зменшити кількість калорій, спожитих упродовж дня. Проте це не є ефективним та безпечним методом схуднення.

Читайте також: Топ-5 сніданків нашвидкоруч

  • Без сніданку буде важче думати 

Загалом між вечерею та сніданком проходить 8-12 годин. Тому після пробудження ваш мозок потребує підзарядки, щоб нормально функціонувати. Результати досліджень вказують на те, що саме поживний сніданок дозволяє стимулювати пам‘ять, концентрацію уваги та готовність навчатись. Особливо, це важливо для дітей та підлітків.

Крім цього, медики рекомендують снідати не пізніше, ніж за 2 години після пробудження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!