Чому вчора Львів застряг у заторах і чи можна було їх уникнути. Фото

27812 8
Львів – туристичне місто, але інфраструктури для туризму бракує.
Фото: Оксана Височанська

Фото: Оксана Височанська

Учора, 7 листопада, у Львові спостерігались значні затори не лише у час пік, а впродовж усього дня. На затори скаржились не лише у центральній частині, а й в інших районах міста. Tvoemisto.tv спробувало з’ясовувати, у чому Львів простояв у заторах цілий день.

Читайте також: Як зменшити затори на Сихові

Зранку на вул. Винниченка біля ЛОДА відбувалась акція протесту аграріїв, які перекрили на вулиці рух тракторами. Втім акція завершилась, а затори залишились. Окрім того, учора у Львові закрили для руху транспорта вул. Гуцульську через ремонт.

За словами речниці комунального АТП-1 Ірини Рєвунової, диспетчери підприємства не можуть оперативно порахувати, скільки часу автобуси провели у заторах, але і вчора, і сьогодні, за її словами, водії скаржаться на те, що містом проїхати складно і автобуси відстають від графіку. Скарги надходять не лише від водіїв автобусів, що курсують через центр, а й від тих, що їздять в інших районах.

Виконувач обов’язків керівника львівського центру управління дорожнім рухом Богдан Швець розповів у коментарі Tvoemisto.tv, що вчора у центрі Львова і на основних магістралях, що ведуть в центр, світлофори працювали коректно, скарг на їх роботу не надходило. Ідеться, зокрема, про вулиці Зелену, Личаківську, Городоцьку і Чорновола.

«Відділ оперативного реагування фіксує всі скарги, зауваження на некоректну роботу. За вчорашній день всі світлофори працювали у робочому режимі, скарг не було», – говорить він.

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

Речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій розповіла Tvoemisto.tv, що вчора патрульні намагались виявити причини великих заторів, але очевидних причин для заторів не було.

«Єдине, це великий наплив машин і туристичних автобусів. Один водій розповідав, що до міста заїхали не менше 300 автобусів. Патрульні вчора оштрафували п’ятьох водіїв туристичних автобусів через паркування, що ускладнювало рух», – говорить Катерина Рибій.

Вона додає, що вчора патрульні зранку регулювали рух на вул. Винниченка, а ввечері – на перехресті вул. Беринди і проспекту Свободи. Катерина Рибій каже, що не вистачало екіпажів, адже патрульні були задіяні до охорони громадського порядку у зв’язку з футбольним матчем на «Арені Львів» та бійкою футбольних фанів напередодні.

Зазвичай патрульні регулюють рух, якщо бачать, що є ускладнення руху або коли надходять звернення про те, що не працює або не буде працювати світлофор.

«Якщо є повідомлення від "Львівавтодору" про те, що буде вимикатись світлофор на якійсь вулиці, то ми моніторимо, чи може ускладнюватись рух. Якщо ні, ми не регулюємо, водії орієнтуються на дорожні знаки. Найчастіше патрульні регулюють рух на перехрестях Чорновола – Городоцька і на вул. Під Дубом, тому що там часто ускладнення у русі», – говорить вона.

У патрульній поліції Львівської області кажуть, що кількість ДТП на вулицях Львова учора, 7 листопада, була такою ж, як і в усі інші дні.

Додамо, що стоянки для туристичних автобусів у Львові розташовані на вул. Винниченка, 32, Кривоноса, 41, Кульпарківська, 230, Чорновола, 2. Але тут кількість місць для паркування обмежена.

Олександра Бодняк


Читайте також:
9 Листопада, 2019 08:47
Ihor Martynovych Під житлову забудову продане все що можна і не можна. Захланна самопоміч на чолі з мером крім наживи не бачить нічого. Інженерні мережі міста не витримують навантаження, звідси затоплення після кожного дощу та хронічні корки. Я жодним чином не сумую за радянським минулим, але тоді такого «гос[***]а», як Садовий просто б розстріляли, а його славна команда поїхала забудовувати пляжі Арктики.
9 Листопада, 2019 00:35
Вава Смуг для руху потрібно більше - а не ця вся п*дерастія яку повиплановували архітектори-недоумки!!! І кишені для автобусів і тролейбусів!
9 Листопада, 2019 00:04
Ігор Задовому (меру Львова) подякувати потрібно, землю для будинків продав,а для доріг, шкіл,садочків міця просто не вистачало.
8 Листопада, 2019 20:36
Роман Побільше таких стовпчиків як на пл. Франка
Роман
8 Листопада, 2019 16:41
Василь Що значить вчора?
І вчора, і сьогодні і на віки вічні, Амінь!
8 Листопада, 2019 16:21
Олег Не продумана розмітка, організація руху, автобусні полоси, купа дублюючих маршуток і кожен третій автомобіль в корку таксі, кожен день все гірша ситуація.
8 Листопада, 2019 16:21
Олег Не продумана розмітка, організація руху, автобусні полоси, купа дублюючих маршуток і кожен третій автомобіль в корку таксі, кожен день все гірша ситуація.
8 Листопада, 2019 15:50
666 ... бла - бла - бла ... ні про що ... але ж -- для чогось ... так , для чого ? ... і користи заради , і "справедливості" для ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!