Чому ви постійно хочете спати — 10 причин

23022 0
Недолік сну — не єдине, що позбавляє вас енергії. Різноманітні дрібниці, які ви робите (або не робите), можуть виснажувати вас і ментально, і фізично, це перетворює виконання денних планів на муку.
фото: emozzi.com.ua, estiva.ru, stoletnik.ru

фото: emozzi.com.ua, estiva.ru, stoletnik.ru

Експерт зі здорового способу життя Лінда Мелоун у колонці для Health.com назвала основні причини, через які людина постійно хоче спати.

Пропонуємо вам ознайомитися з ними:

1. Ви не п'єте достатньо води

Навіть легке зневоднення — лише 2% від нормальної втрати рідини — позначається на енергетичних рівнях організму. Зневоднення призводить до зниження об'єму крові, що робить її щільніше. Ваше серце менш ефективно починає перекачувати кров, знижуючи швидкість, за якої кисень і поживні речовини досягають ваших м'язів і органів.

2. Ви перфекціоніст

Бути досконалим у всьому неможливо, але прагнення цього змушує вас працювати набагато складніше і довше, ніж необхідно. Ви ставите перед собою настільки нереальні цілі, що їх важко або зовсім неможливо досягти, і в решті решт не отримуєте жодного почуття задоволення.

3. Ви робите з мухи слона

Якщо ви починаєте чекати звільнення, коли ваш бос раптово кличе вас на зустріч, або боїтеся кататися на велосипеді, тому що боїтеся, що потрапите в аварію, то вам властиве так зване «катастрофічне мислення» — очікування найгіршого сценарію. Воно виснажує вас ментально і фізично.

Читайте також: Чим львів’яни займаються у вільний час. Результати дослідження. Візуалізація

4. Ви не снідаєте

Їжа, яку ви їсте — паливо для вашого тіла, і коли ви спите, ваше тіло продовжує використовувати те, що ви їли на вечерю, щоб продовжувати перекачування крові і кисню. Так що, коли ви прокидаєтеся вранці, вам потрібен сніданок для дозаправки. Пропустіть його, і ви будете весь день відчувати млявість.

5. Ви харчуєтеся фастфудом

Їжа, повна цукру і швидких вуглеводів, має високий глікемічний індекс, що показує, з якою швидкістю вуглеводи підвищують вміст цукру в крові. Постійні злети рівня цукру і наступні різкі падіння викликають відчуття виснаженості.

6. Ви не вмієте говорити «ні»

Коли ви робите все, щоби сподобатися людям, це б'є по вашій задоволеності собою і рівнем щастя. Так що неважливо: просить вас дитина спекти печиво для всієї шкільної команди або ваш бос впевнений, що вам не складно попрацювати в суботу, - пам'ятаєте, ви не зобов'язані говорити «так».

7. У вас захаращений офіс

Завалений мотлохом стіл виснажує вас, позбавляючи можливості зосередитися і обмежує здатність вашого мозку обробляти інформацію. Саме тому в кінці кожного робочого дня перевірте, чи розклали ви всі свої речі по місцях.

8. Ви продовжуєте працювати під час відпустки

Якщо ви, лежачи біля басейну, продовжуєте перевіряти свою пошту, ви зовсім не відпочиваєте. Щоб ви повернулися на роботу перезарядженим, під час відпустки потрібно по-справжньому відключитися.

9. Ви п'єте каву, щоб не заснути вдень

Немає нічого страшного в тому, щоб почати ранок з чашки кави. Більше того, дослідження показують, три чашки кави на день безпечні для людини. Однак хаотичне вживання кофеїну може серйозно порушити цикл сну і неспання. Дослідження показують, що кофеїн впливає на сон людини, навіть якщо його вживати за шість годин до сну.

10. Ви пізно лягаєте спати у вихідні

Якщо працювати допізна в суботу і проспати половину неділі, ввечері заснути буде важко. Як наслідок, вранці ви будете почуватись невиспаними. Краще спробуйте прокинутися в звичний для вас час, а потім подрімати у другій половині дня.

Джерело: «Новое время»

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!