Чому закрили «Концерт вітань» на ТРК Львів

6104 0
З нового року найстаріша програма львівського телебачення перестала виходити в ефір.
фото: YouTube

фото: YouTube

Програму ТРК «Львів» «Концерт вітань» закрили через порушення законодавства про авторські права. Про це йдеться в офіційному зверненні телерадіокомпанії на сторінці у Facebook.

«У зв’язку з не укладенням Філією у 2017-му році договору про виплату роялті, використання музичних творів у програмі "Концерт вітань" відбувалося з порушенням вимог ч.1 ст.43 Закону України про авторські та суміжні права», – пояснюють у ТРК «Львів».

Іншою причиною закриття програми стало те, що «Концерт вітань» є комерційним контентом, а в Суспільного мовника ще не випрацювано остаточно механізм роботи з ним.

«Відповідно, співпраця з проектами, які з об’єктивних, а також, юридичних причин не можуть на цьому етапі транслюватися в ефірі ТРК "Львів", буде переглядатися і автори цих програм про це повідомлені. Щоб не порушувати законодавство та принципи Суспільного мовника було прийнято рішення зробити перерву у виробництві програми "Концерт вітань" до з’ясування усіх деталей», – йдеться у зверненні.

Також з ведучим програми Петром Остапишиним 31 грудня закінчився цивільно-правовий договір. Зважаючи на всі причини, у ТРК «Львів» вирішили тимчасово припинити співпрацю з Остапишиним.

Крім того, у зверненні телерадіокомпанія заперечує слова Петра Остапишина про те, що програма була сформованою на січень та приносила значний дохід.

«Згідно з офіційними даними відділу бухгалтерського обліку та звітності філії ПАТ НСТУ "Львівська регіональна дирекція", передоплат за "вітальні" послуги у 2018 році на рахунок НСТУ не надходило. Також дохід для телекомпанії від цієї програми (на основі 2017 року) був значно менший, аніж поінформував Петро Остапишин в інтерв’ю інтернет-виданню», – пояснюють у телерадіокомпанії.

У коментарі Zaxid.net Петро Остапишин підтвердив, що гроші за замовлення не передавали у бухгалтерію телерадіокомпанії.

«І це дуже добре, бо якби ми поклали гроші у банк, то тепер би їх не витягнули. Зараз обдзвонюємо людей, щоб повернути їм гроші», – говорить він.

Нагадаємо, що новим продюсером ТРК «Львів» стала журналістка Уляна Антоник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!