Чому зріс дефіцит електроенергії та продовження історії з танками для України. Підсумки доби

1300 0
Нині 22 січня та 333 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Dailylviv.com

Фото: Dailylviv.com

Ситуація на фронті: За даними британської розвідки, ситуація зайшла у глухий кут, однак існує реальна можливість локального просування російських військ навколо Бахмута. «Найзапекліші бої точилися у трьох секторах. На північному сході, поблизу Кремінної, Україна, ймовірно, досягла невеликих успіхів і успішно захистилася від російської контратаки», – зазначають там.

У Донецькій області, на Бахмутському напрямку, російські та маріонеткові сили «вагнера», ймовірно, відновлюють свої позиції в місті Соледарі. На півдні, у Запорізькій області, обидві сторони зосередили значні сили, які проводили артилерійські перестрілки та сутички.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки загарбників на Новоселівське Луганської області та Терни, Серебрянське лісництво, Верхньокам’янське, Білогорівку, Красну Гору, Бахмут, Первомайське, Мар’їнку і Побєду – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження окупантів та 3 – по їх позиціях зенітно-ракетних комплексів.

На цю ж темуСитуація на білоруському напрямку залишається контрольованою, – Прикордонники.  Безпосередньо поряд із кордоном українська сторона не фіксує переміщення військової техніки;

Читайте також: Львів’ян закликають приносити парафін та віск для окопних свічок. Такі свічки розігрівають їжу, а також можуть тривалий час освітлювати невеличкі приміщення.

Акцент дня: Українські танкісти уже розпочнуть навчання на німецьких Leopard 2, про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков. «З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні [українських] екіпажів програми на Leopard 2», – сказав він.

Окрім того, президент США Джо Байден, відповідаючи на питання про надання Україні танків Leopard, заявив, що Україна отримає всю необхідну допомогу для боротьби з російською армією.

Нагадаємо, за словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, західні союзники поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі «Рамштайн», але він доручив підготуватися своєму міністерству до «дня, який, можливо, настане».

Ключові події:

1. В «Українському домі» попрощалися з керівництвом і співробітниками МВС. Фото, відео. Слідчі Служби безпеки України наразі розглядають кілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисні дії щодо знищення транспортного засобу;

Читайте також: Постраждалих в авіакатастрофі в Броварах відправили на лікування за кордон.

«Щодо постраждалих під час трагедії в Броварах. Станом на сьогодні шестеро постраждалих з опіками відправлені на лікування в Австрію. Ще один пацієнт невдовзі буде евакуйований в Швейцарію», – пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

2. В Україні зменшилось виробництво електроенергії, дефіцит суттєвий, – «Укренерго». Виведено в аварійний ремонт один з блоків на тепловій електростанції.

Через зменшення загального виробництва електроенергії до всіх обленерго доведені знижені ліміти споживання на всю добу. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. В «Укренерго» додають, що енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів дронів по енергооб’єктах;

На цю ж тему: Козицький-старший запустив на Львівщині нову сонячну електростанцію. Її запустили ще наприкінці грудня 2022 року на території Камʼянка-Бузького району. Орієнтовна потужність електростанції становить 996 кВт;

3. НАБУ затримало заступника міністра через розкрадання бюджетних коштів. Як повідомляє УП з посиланням на співрозмовників серед правоохоронців та у Кабміні, йдеться про заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Згодом стало відомо, що його звільнять із займаної посади. Відповідне розпорядження щодо підготовки необхідних документів вже надав віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Василь Лозинський закінчив Львівський університет за спеціальністю «міжнародні економічні відносини», згодом також здобув юридичну освіту. Працював у Львівському університеті внутрішніх справ, потім – у Міністерстві фінансів. Також певний час – у Львівській ОДА;

4. Чому в аптеках та медзакладах нема препаратів для онкохворих і коли їх очікувати. У «Медичних закупівлях України» запевнюють, що перші поставки ліків вже відбулися, а певні – планують у січні-лютому;

5. Синоптики розповіли, якою буде погода У Львові на вихідних. У неділю, 22 січня, у Львові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. У цей день буде – +2-+4, а уночі температура опуститься до -1 градуса.

Читайте також: Історія проспекту у Львові, де можна було побачити Полтву. Львовознавець Петро Радковець розповідає про вулицю, що виникла вздовж русла річки Полтви. Колись це була доволі болотиста місцевість. Потім річку загнали під землю, і на її берегах з’явилися будинки. Навіть важко собі уявити, що ще 70 років тому тут можна було полювати на качок та блукати торфовищами.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!