Чорнобильська лікарня у Львові отримала хірургічне обладнання для дітей. Фото

11010 0
Електрохірургічний апарат використовують для видалення пухлин та під час хірургічних паталогій.
Фото: БФ Крила надії

Фото: БФ Крила надії

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медцентр у Львові, відомий як Чорнобильська лікарня, учора, 22 травня, отримав електрохірургічний апарат ARC-400 вартістю 1 млн 700 тис. грн. Про це у Facebook повідомляє голова Благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.

Читайте також: Львівські школи і садочки зібрали 220 тисяч на оновлення онковідділення Чорнобильської лікарні

«Таке обладнання дуже потрібне дітям із онкологічними захворюваннями, оскільки його використовують при операціях з видалення злоякісних та доброякісних пухлин та при оперативних втручаннях різної складності при хірургічних патологіях», – каже Наталія Ліпська.

Апарат, за її словами, цінний тим, що він дозволяє зменшити час операції для маленьких пацієнтів, а також виконувати хірургічні втручання із мінімальною крововтратою, не пошкоджуючи при цьому життєво важливих структур (судин, нервів, тощо).

У Чорнобильській лікарні кажуть, що одразу ж випробували апарат.

Фото: ЗУСДМЦ

Читайте також: Яким буде львівський центр пересадки кісткового мозку. Деталі

Гроші на апарат збирали благодійники, зокрема під час акції «ІТ-Миколай 2018».

Додамо, 1 червня у Львові відбудеться благодійний велопробіг, організований БФ «Запорука» та співаком Арсеном Мірзояном, під час якого збиратимуть гроші для завершення ремонту онкогематологічного відділення ЗУСДМЦ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!