Чорногорія відкрила кордон для українців, але за однієї умови

5781 0
Чорногорія приймає іноземців на підставі місця проживання особи, а не її громадянства.
Фото: mandry.club

Фото: mandry.club

Влада Чорногорії вирішила відкрити кордони для іноземних громадян, дозволивши в’їзд українцям, але з наявністю негативного результату тесту на коронавірус. Про це повідомляє Балканський оглядач.

Читайте також: У ЄС планують змінити правила авіаперевезень

Мешканці України можуть в’їхати до Чорногорії з негативним результатом тесту ПЛР на SARS-CoV-2, зробленим в акредитованих лабораторіях. Тесту має бути не більше, ніж 48 годин. Відповідне рішення ухвалив Національний координаційний комітет з інфекційних хвороб (NKT).

Такі ж умови для в’їзду отримали громадяни Албанії, Боснії і Герцеговини, Косова, Туреччини, Ізраїлю, Польщі, Румунії та Італії.

Чорногорія приймає іноземців на підставі місця проживання особи, а не її громадянства. Загалом Чорногорія сформували три списки країн залежно від кількості активних та нових випадків коронавірусної інфекції, тенденції кількості нових випадків зараження і загальної реакції країни на пандемію з урахуванням наявної інформації про такі аспекти, як тестування, моніторинг та моніторинг контактів, лікування та звітність.

Читайте також: Єврокомісія закликає європейські країни продовжити закриття кордонів ще на місяць

Нагадаємо, що на початку червня Чорногорія офіційно оголосила про завершення епідемії в країні. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!