Чорногорія запроваджує обмеження на в’їзд до країни. Умови

1310 0
Нові обмежувальні заходи щодо в'їзду в країну діють з 24 серпня.
Фото: Фейсбук Балканський оглядач

Фото: Фейсбук Балканський оглядач

Уряд Чорногорії оголосив про нові епідеміологічні заходи, пов'язані зі стрімким поширенням коронавірусу. Про це Балканський оглядач. Чорногорським громадянам та іноземцям дозволяють в’їзд до Чорногорії лише за виконання однієї з наступних умов:

  • вакцинація від Covid-19 (хоча б однією дозою);
  • негативний тест ПЛР, зроблений не пізніше, ніж за 72 години;
  • докази перенесеної хвороби Covid-19 (після позитивного ПЛР або швидкого тесту на антиген пройшло не менше 14 днів і не більше 180 днів);
  • негативний експрес-тест на антиген, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин;

 

Якщо особи, незалежно від того, чи є вони чорногорськими громадянами чи іноземцями, які мають постійне місце проживання в Чорногорії, не мають жодного з чотирьох доказів, їх направляють на чотирнадцятиденну самоізоляцію, яку можна припинити на шостий день після в’їзду до Чорногорії після негативного тесту ПЛР.

Читайте також: Covid-19 – це дуже і дуже небезпечно. Застереження від колишнього скептика

Водночас до Чорногорії все ще без будь-яких обмежень можна в'їжджати із країн регіонів: Сербії, Хорватії, Боснії і Герцеговини, Албанії, Косово та Північної Македонії.

За останні 28 днів у Чорногорії зареєстрували 930 інфікованих коронавірусом туристів, що становить 12,84% від загальної кількості виявлених випадків зараження за цей період (7 243). В Посольстві України в Чорногорії повідомили, що, за офіційною інформацією, нові обмежувальні заходи щодо в'їзду в країну діють з 24 серпня. Дітям до 5 років тести не потрібні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!