Чорногорія змінила умови допуску українців на свою територію

2784 0
Українці можуть в'їжджати до Чорногорії при наявності негативного тесту на Covid-19.
Фото: Перший

Фото: Перший

Чорногорія з 30 червня змінила умови допуску громадян України на свою територію. Зокрема, потрапити до країни можна не тільки з результатом ПЛР-тесту, а і тесту на антитіла. Про це йдеться у повідомленні посольства України в Чорногорії в Facebook.

Українці можуть в'їжджати до Чорногорії при наявності негативного тесту на Covid-19. Раніше було необхідно мати результати ПЛР-тесту, тепер дозволили в'їзд і з результатами ІФА-тесту на антитіла (ELISA). Експрес-тест не підходить.

Читайте також: Кого шукають роботодавці на ринку праці. Найпопулярніші професії

При цьому тест повинен бути зроблений не раніше 72 годин до перетину кордону Чорногорії з моменту забору зразків. Тест слід роздрукувати, переклад на англійську не обов'язковий.

Тест потрібно робити в лабораторії, яка має акредитацію ISO 15189 або ISO / IEC 17025, однак не тільки на території України, а і в будь-якій іншій країні. Інформації про мінімальний вік, з якого треба робити такий тест, поки що немає.

Нагадаємо, що раніше у Чорногорії заявили, що будуть пропускати українців тільки з ПЛР-тестами.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!