Чорноморський флот рф відкинули на сотні кілометрів від українських берегів

1800 0
Залишається загроза нанесення ракетних ударів з морського напрямку.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У результаті активних дій по ураженню морських сил противника корабельне угруповання чорноморського флоту рф  відкинули від українських берегів на відстань більше сотні кілометрів. Про це повідомляють Військово-Морські сили Збройних сил України. 

Водночас залишається загроза нанесення ракетних ударів з морського напрямку. З початку вторгнення ворожі кораблі та підводні човни здійснили пуски більше 300-от крилатих ракет по українській території. Наразі інтенсивність ударів крилатими ракетами «Калібр» знизилась. У той же час противник почав бити по наземних об’єктах протикорабельними ракетами, основне призначення яких – ураження бойових кораблів та суден.

«Імовірно, це свідчить про те що рф використала значний обсяг сучасної ракетної зброї та змушена застосовувати застарілі типи ракет, запасів якої достатньо для нанесення ударів по нашій території», – наголошують у ВМС. 

Наразі в акваторії Чорного моря перебуває до 12 великих десантних кораблів та до п’ятнадцяти десантних катерів ворога.

Військово-Морські Сили Збройних Сил України продовжують діяти в умовах переваги противника. Основні сили зосереджуються на обороні та деблокуванні українських портів, захисті морського узбережжя, підтриманні контролю за акваторією Дніпро-Бузького та Дністровського лиманів, річок Дунай та Дніпро, у тому числі, в районі міста Київ та Чернігів.

«Обстановка в північно-західній частині Чорного моря залишається складною. Ми позбавили чорноморський флот рф повного контролю над північно-західною частиною Чорного моря, яка перетворилась на «сіру зону». Разом з тим противник перейняв нашу тактику, та намагається повернути контроль на північно-західною частиною Чорного моря за рахунок берегових ракетних комплексів та крилатих ракет повітряного базування», – зазначають у ВМС. 

Читайте також: Українські військові зупинили наступ росіян на Слов’янському напрямку 

Зберігається ризик висадки тактичного десанту та диверсійно-розвідувальних груп на одеське узбережжя, особливо в сприятливих погодних умовах літньої пори.

Крім того, міноборони рф імітує організацію так званих гуманітарних коридорів начебто для виведення цивільних іноземних суден з українських портів. Намагання зіграти на гуманності насправді може бути нічим іншим, як можливістю ворожим кораблям наблизитися до узбережжя України під прикриттям цивільних суден. 

«Військово-Морські Сили Збройних Сил України, керівництво держави вживають заходи щодо деблокування морських портів України та організації поставок української продукції до країн, які її потребують», – підсумовують Військово-Морські сили ЗСУ. 

Нагадаємо, Велика Британія подарує Україні реактивні системи залпового вогню M270, що здатні влучати в цілі на відстані до 80 кілометрів. Інформацію про це офіційно підтвердили на сайті британського міністерства оборони.

ТЕГИ: море, війна

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!