Україна

Чорну скриньку із гелікоптера, який розбився у Броварах із керівництвом МВС, розшифрували, – прем'єр-міністр Шмигаль

1442 0
Її вдалося розшифрувати у Франції. Матеріали передали слідству.
Фото: Магнолія ТВ

Фото: Магнолія ТВ

На місці авіакатастрофи в Броварах знайшли чорну скриньку. Її вдалося розшифрувати у Франції, матеріали вже передали слідству. Повідомляється, що результати розслідування будуть готові найближчим часом. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції у Києві, повідомляє Укрінформ.

 

«Для мене особисто це велика трагедія. Я втратив друзів у цій катастрофі. На жаль, загинули і люди, які були, відповідно, в цьому місці, в цей час, діти. Продовжується розслідування. Чорна скринька була знайдена, була відправлена до Франції для відповідної розшифровки. Дані отримані, вони є у слідства. Слідство триває, я так само, як і ви, хочу дочекатися результатів і побачити аргументовані відповіді на ряд питань», – сказав Шмигаль, відповідаючи на запитання, чи є вже якісь деталі розслідування та чи знайшли чорну скриньку на місці трагедії.

Також він додав, що поки що не має публічної інформації, яку б міг озвучити з цього приводу.

Читайте також: хронологія трагедії у Броварах

«Я так само, як і ви, чекаю результатів слідства. Думаю, що вони будуть десь найближчим часом. Там дійсно вже велика робота пророблена, тобто є дуже такі ясні результати технічного стану гелікоптера, є всі матеріали з чорної скриньки, вони збережені, якісні. Тобто слідство далі опрацьовує вже деталі й думаю, що найближчим часом отримаємо результат», – сказав Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, гвинтокрил ДСНС впав 18 січня у Броварах між дитячим садком та житловим будинком. На місці виникла масштабна пожежа. СБУ розглядає три версії авіакатастрофи у Броварах, зокрема умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

На борту гелікоптера були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін, а також державний секретар міністерства Юрій Лубкович. Усі, хто був на борту загинули.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!