Чорний ліс на експорт. На Львівщині викрили схему незаконного вивезення деревини

1832 0
Експортер закупив деревини на 42 мільйони гривень.
Фото: ЗІК

Фото: ЗІК

На Львівщині викрили суб’єкта господарювання, який закуповував на експорт деревину у чорних лісорубів без відповідних документів. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Читайте також: Посадовця військового лісгоспу на Львівщині затримали на хабарі

За її словами, підприємець закуповував деревину начебто у ФОПів, однак вони існували лише на папері. Окремі з них навіть не знали, що є підприємцями. У подальшому лісопродукцію з такими документами про походження експортували до країн ЄС.

Прокурорка уточнила, що український експортер є одночасно засновником однієї з іноземних компаній Великобританії, якій призначався експорт. 

Підприємству вдалося ухилитись від сплати податків на суму близько 7,5 млн. грн.

Читайте також: У Винниківському лісі вирубали деревини на понад 2,6 млн грн

Слідчі ДФС провели обшуки у місцях здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства-експортера а також огляди за місцями реєстрації підставних ФОПів, які вилучили, з поміж іншого порожні бланки товаросупроводжуючих документів із печатками та підписами ФОПів, в які залишилось вписали лише найменування та кількість лісопродукції.

Досудове розслідування триває.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!