Чотирьох лікарів у Новому Роздолі судитимуть за смерть вагітної дівчини

2391 0
Випадок стався у липні 2018 року.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

Чотирьох лікарів міської лікарні Нового Роздолу Львівської області судитимуть за неналежне виконання професійних обов’язків, що призвело до смерті 17-річна вагітної дівчини.

Як інформує прокуратура Львівщини, четверо лікарів – 72-річний завідувач інфекційного відділення, 68-річний лікар-педіатр, 54-річний лікар акушер-гінеколог та 69-річний лікар-анестезіолог не надали допомогу 17-річній вагітній жительці Нового Роздолу.

Читайте також: Прокуратура не скасувала продаж землі, через який Садовому оголошували підозру

Нагадаємо, випадок стався у липні 2018 року. 17-річна дівчина перебувала на 16 тижні вагітності, вона звернулася до лікарів за допомогою із температурою. Зараз обвинувачення скеровано до суду. 

«Замість проведення належного лікування, хвору безпідставно переводили для оглядів з інфекційного до гінекологічного відділення, після чого ще й до приймального відділення лікарні. У жодному із цих відділень вказаними лікарями не була надана хворій відповідна медична допомога і, як наслідок, потерпіла померла від вірусної інфекції через декілька годин після звернення до лікарні», – йдеться у повідомленні прокуратури Львівської області.

Лікарям загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!