Чотирьох лікарів у Новому Роздолі звинуватили у смерті 17-річної вагітної пацієнтки

44791 0
Справу розслідували два роки.
Photo by Martha Dominguez de Gouveia on Unsplash

Photo by Martha Dominguez de Gouveia on Unsplash

Чотирьох лікарів міської лікарні у Новому Роздолі звинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, які спричинили смерть неповнолітньої пацієнтки. Медикам повідомили про підозру.

Читайте також: Як у Львові закрили єдине відділення гематології та чому помер його пацієнт

Правоохоронці встановили, що четверо лікарів, 72-річний завідувач інфекційного відділення, 68-річний лікар-педіатр, 54-річн ий лікар акушер-гінеколог та 69-річний лікар-анестезіолог неналежно надали допомогу 17-річній вагітній жительці Нового Роздолу.

Правоохоронці з'ясували, що медики не провели вчасного і повноцінного обстеження пацієнтки і не оцінили важкість стану її здоров’я.

«Замість проведення належного лікування хвору безпідставно переводили для оглядів з інфекційного до гінекологічного відділення, після чого ще й до приймального відділення лікарні. У жодному із цих відділень лікарі не надали хворій відповідної медичної допомоги і, як наслідок, потерпіла померла від вірусної інфекції через декілька годин після звернення до лікарні», – йдеться у повідомленні.

Якщо провину лікарів доведуть, то медикам загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади.

Читайте також: Акушерці-гінекологу на Львівщині загрожує до 2 років в'язниці за смерть плоду у вагітної жінки

Нагадаємо, що 17-річна дівчина перебувала на 16 тижні вагітності. Вона звернулася до лікарів за допомогою із температурою. Випадок стався у липні 2018 року. За словами брата дівчини, у неї була алергія на антибіотик, який їй ввели у медзакладі. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!