Чотирьох людей в Україні перевіряють на коронавірус

2772 1
Хворими залишаються четверо українців поза межами України.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

На наявність коронавірусної інфекції в Україні перевіряють чотирьох людей: трьох іноземців та українця, який повернувся з Італії. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: Львівщина планує закупити близько 2,5 тисяч тестів на коронавірус

«Зараз у лабораторії розпочали дослідження на 4 підозри: три з них із Києва, один із Чернівецької області. У Києві цю підозру зафіксували в іноземців, які перебували на території України і звернулися за медичною допомогою, у Чернівцях – це людина, яка повернулася з Італії», – розповів він.

Він додав, що вчора на наявність коронавірусу перевіряли трьох мешканців Івано-Франківської області, Кропивницького та Києва. Усі дослідження показали негативні результати. Наразі хворими залишаються четверо українців: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася. В Україні жодного випадку коронавірусу не фіксували.

Читайте також: Як виглядають бокси Львівської інфекційної лікарні, де можуть лікувати хворих на коронавірус. Відео

Нагадаємо, що коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Нині вони перебувають на обсервації у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Із ними разом на карантині й міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Попередні тести коронавірусу в них не виявили.

Водночас у Європі фіксують випадки захворювання на коронавірус, зокрема в Білорусі, Чехії, Португалії, Німеччині, Франції, Іспанії, Великій Британії, Хорватії, Австрії, Росії, Фінляндії, Швеції, Ізраїлі, Румунії. Міністерство закордонних справ радить утриматись від поїздок до Італії та Китаю, а ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус. 


Читайте також:
2 Березня, 2020 14:28
хто скаже? А того песика з Китаю , вже привезли?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!