Політична реклама

Чотири дні у Львові показуватимуть сучасні європейські вистави

1252 0
Найактуальніші взірці сучасної європейської драматургії можна буде побачити у Львові. IV Фестиваль «Драма.UA» привезе останні постановки прогресивних театрів з Німеччини, Польщі, Росії, Чехії та Словаччини.

З 21 до 24 листопада на чотирьох театральних майданчиках Львова свої вистави презентуватимуть сім театральних колективів, які стоять в авангарді театрального процесу Центральної та Східної Європи: Futur 3 (Кельн), Ad Spektatores (Вроцлав), Драматичний театр імені Єжи Шанявського (Вальбжих), Feste (Брно), Studio 12, (Братислава), Центр сучасної драматургії (Єкатеринбург), інформує прес-служба Львівської міськради.

Глядачі зможуть оцінити одну з найгучніших польських вистав останніх років «Про добро» від культового режисерсько-драматургічного тандему Моніки Стженпки та Павла Димірського, а також відчути себе у гарячій точці завдяки блискучій німецькій постановці «Ніч в Афганістані». Досягнення української сцени представлятиме Новий драматичний театр на Печерську (Київ) з виставою «Корабель не прийде», яка здобула дві нагороди на конкурсі «Київська Пектораль 2013»: за найкращу камерну виставу року та найкращу сценографію.

Сучасна театральна мова і амбітні театральні проекти, представлені на «Драмі.UA», пропонують сміливі інтерпретації різних аспектів нашого життя – соціуму і сім’ї, воєн і капіталізму, сучасного мистецтва і жіночої інтимності, світу дитинства і політичних утопій.

Поза сценічною частиною відбудеться велика освітня програма: майстер-класи для режисерів, драматургів, завлітів, театральних кураторів, менеджерів, перформерів, акторів та критиків, драматургічні майстерні й театральні студії для дітей та підлітків, а також лекції, дискусії, круглі столи та зустрічі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!