Політична реклама

Чотири дороги у Львові ремонтуватимуть у 2014 році

1831 0
В останній місяць осені дороги у Львові продовжують ремонтувати. І хоча раніше значну частину робіт обіцяли виконати в теплі місяці, деякі об’єкти робитимуть аж до кінця року.

Ще частину доріг, ремонт яких планували на цей рік і навіть передбачили на них кошти – узагалі не почали. Це, запевняють міські чиновники, пов’язано із невчасними платежами через казначейство.

Дороги, які відремонтували (відремонтують) 2013 року:

·         вулицю Коперніка (від перехрестя з вулицею Бандери до школи №9);

·         перехрестя вулиць Вербицького-Бандери-Чупринки;

·         вулицю Городоцьку (від церкви Анни до «Магнусу»);

·         перехрестя вулиць Городоцької-Шпитальної;

·         вулицю Пекарську;

·         вулицю Січових Стрільців;

·         вулицю Рахівську на перетині з пр. Червоної Калини (під Сихівським мостом);

·         транспортне кільце на перетині вул. Городоцької-Шевченка (біля церкви Анни);

·         вулиця Стуса;

·         вулиця Виговського;

·         вулиця Горбачевського;

Попри те, що казначейство блокує значні суми упродовж року, у місті таки відремонтували (або відремонтують до кінця року) ряд важливих доріг. Зокрема, 8 листопада увечері у Львові відкрили для проїзду вул. Коперника (від перехрестя з вулицею Бандери до школи №9), ремонт якої співфінансує ЄБРР (Європейський банк реконструкції і розвитку). Цю вулицю закрили на ремонт ще на початку липня.

До кінця листопада цього року також обіцяють закінчити ремонтні роботи на перехресті вул. Вербицького-Бандери-Чупринки, що неподалік.

Роботи на вул. Городоцькій (від церкви Анни до «Магнусу»), яку ремонтують також у співпраці з ЄБРР, мають закінчити в кінці листопада. Після цього два тижні нова дорога буде «вистоюватись» – така технологія укладання бруківки, запевняють чиновники. Отож вулицю Городоцьку на цій ділянці планують відкрити для руху транспорту лише на початку грудня.

Також в другій половині листопада-на початку грудня планують відкрити перехрестя вулиць Городоцької-Шпитальної, яке закрили на ремонт ще на початку жовтня цього року.

Щодо доріг, за ремонти яких відповідальні районні адміністрації, цього року вже відремонтували цілу низку доріг, зокрема, вул. Пекарську та вул. Січових Стрільців. Їх ще восени відкрили для проїзду транспорту.

Щодо коштів, передбачених бюджетом розвитку Львова цьогоріч на капітальний ремонт доріг, за них облаштовують кілька об’єктів, серед них – транспортне кільце на вул. Городоцька - Шеченка (біля церкви Анни). Однак роботи тут затягуються більше як на місяць, оскільки казначейство до минулого тижня блокувало за них 7,5 млн грн. Проте уже минулого тижня 3,5 млн грн таки заплатили, і цього тижня міська влада очікує на таку ж суму. Роботи тут обіцяють закінчити на початку грудня. Також ремонтують, власне, вулицю Шевченка на ділянці від вул. Леонтовича до Хорватської.

Водночас на Сихові – досі розритою залишається ділянка на перетині вул. Рахівської та пр. Червоної Калини. Ремонт тут почали ще сім місяців тому, однак досі не можуть заасфальтувати – через казначейство підрядник не мав коштів на закупівлю бітуму для асфальтних робіт. Відновити роботу, втім, мають намір цього тижня, бо часткова оплата таки відбулась.

Крім того, відремонтували покриття на вулицях Стуса (від Червоної Калини і до басейну "Динамо"), Виговського (від вулиці Городоцької до вулиці Головатого) та Горбачевського.

Дороги, які в ремонті, але цього року не завершать:

·         вулиці Хмельницького–Замарстинівська;

·         перехрестя вулиць Стрийської-Наукової-Хуторівки;

·         вулиця Богданівська;

·         вулиця Пасічна.

Ще один важливий об’єкт, який ремонтують у Львові у співпраці з ЄБРР, а саме вул. Б. Хмельницького–Замарстинівську, робитимуть аж до кінця року. (Йдеться про ділянки вул. Б.Хмельницького – від пл. Осмомисла до вул. Мулярської; вул. Замарстинівської – від вул. Мулярської до вул. Гайдамацької). Однак на цьому тут реконструкція повністю не закінчиться: до кінця року дорога, обіцяють у міськраді, буде проїзною, але роботи тут продовжать і в 2014 році.

Також через блокування казначейством ще двох мільйонів роботи не виконуються на перехресті вул. Стрийська – Наукова - Хуторівка, де мають облаштувати транспортну розв’язку (за кошти міського бюджету). Раніше підрядник вже почав тут роботи, проте зараз приступити до асфальтування він не може – очікує на оплату. Тому наразі важко спрогнозувати, чи встигнуть цей об’єкт завершити до кінця року.

Щодо вулиці Богданівської, яку почали ремонтувати минулого року, і вулиці Пасічної, яку взагалі за державні кошти обіцяли відремонтувати ще до Євро-2012, – їх також наразі не ремонтують. Зокрема, інформує в. о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Ігор Фалюта, за роботи на Пасічній досі не оплачено близько 6 млн грн. Зауважимо, загалом, за ремонт доріг, які у місті робили до Євро-2012, держава досі не заплатила 145 млн грн.

Планували, але навіть не почали ремонту:

·         вулиці Сихівської (від мосту біля «Іскри» до пр. Червоної Калини);

·         проспект Червоної Калини (від «Санта Барбари» до кінотеатру ім. Довженка і ділянку біля ринку «Шувар»);

·         вулиці Лисенка (від вул. Заньковецької до вул. Миклухо-Маклая);

·         вулиці Героїв УПА (повністю);

·         вулиці Мечнікова (від вул. Пекарської до вул. Личаківської);

·         вулицю Шевченка (віл кінцевої трамваю №7, що на вул. Винниця, до мікрорайону Рясне-1).

Планували, але не робитимуть цього року у Львові, також через казначейські непроплативулицю Сихівську (від мосту біля «Іскри» до пр. Червоної Калини).

Не ремонтуватимуть і сам проспект Червоної Калини (від «Санта Барбари» до кінотеатру ім. Довженка і ділянку біля ринку «Шувар»).

З аналогічної причини у місті навіть не починають ремонтні робити на вул. Лисенка (від вул. Заньковецької до вул. Миклухо-Маклая) і на вул. Героїв УПА (повністю), а також на вул. Мечнікова(від вул. Пекарської до вул. Личаківської).

Крім того, ще не починали, і вже, очевидно, цьогоріч не ремонтуватимуть вул. Шевченка (віл кінцевої трамваю №7, що на вул. Винниця, до мікрорайону Рясне-1). Хоча заклали у бюджеті міста на ці роботи 7 млн грн, визначили виконавця ремонту, роботи розпочати не змогли: казначейство блокує оплату авансу.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!