П'ять фракцій у Львівській облраді підписали меморандум про співпрацю. Відео

1764 0
«Слуга народу», Об'єднання «Самопоміч», «Свобода» і «За майбутнє» не підписували документ.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Фракції «Європейської солідарності», «Батьківщини», «Голосу», Народного руху України та Української Галицької партії у Львівській обласній раді підписали сьогодні, 1 грудня, меморандум про співпрацю.

Читайте також: «Патріоти та «всі інші», або Які розклади у Львівській облраді

Не підписали документ фракції партій «Слуга народу», Об'єднання «Самопоміч», «Свобода» і «За майбутнє».

«Цей меморандум буде добрим початком роботи на 5 років. Всі ті речі, які сьогодні прописані у меморандумі, будуть для нас не тільки пріоритетом, а аксіомою потреб і завдань, щоб було не соромно передати справу наступникам як новий старт для нових звершень», – сказала голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Керівники фракцій зазначили, що, таким чином, беруть на себе відповідальність, і що з огляду на зміни у громадах, потрібні будуть швидкі конструктивні рішення.

Зазначимо, що, таким чином, політсили сформували більшість із 54 депутатів 5-ти фракцій. Загалом в облраді є 84 депутати.

Читайте також: Головою Львівської обласної ради обрали Ірину Гримак

Нагадаємо, що до Львівської обласної ради пройшли 9 партій, які розділили між собою 84 депутатських мандати. Європейська Солідарність» отримала 28 мандатів, «Слуга народу» – 9, «Самопоміч» – 9, ВО «Батьківщина» – 7, «Голос» – 7, «Народний рух України», ВО «Свобода», «Українська галицька партія» та «За Майбутнє» – по 6 мандатів.

Детальніше про те, що відбувається за лаштунками нової Львівської обласної ради читайте у матеріалі.

 

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!