Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості

4662 0
На Львівщині - у Львові, Новому Роздолі, Кам’янці-Бузькій та Яворівському районі - створять чотири індустріальні парки. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Локації

Рясне-1, Новий Розділ (Роздільське державне гірничо-хімічне підприємство "Сірка"), Яворівський район (державне підприємство «Новояворівське державне підприємство «Е котрансенерго» (правонаступник Яворівського ДГХП «Сірка»), Кам’янка-Бузька.

Переваги

За словами директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Василя Лозинського, «інвестори індустріальних парків матимуть ряд переваг, серед яких звільнення від ПДВ при ввезенні обладнання, від частини місцевих податків, спрощення доступу до земельних ділянок і процедури підключення до інфраструктури та безвідсоткові кредити».

Окрім облагородження територій, концепція розвитку прогнозує створення робочих місць, ряд послуг для розширення виробництва та ринку.

Індустріальний парк у Львові

Наразі єдиним зареєстрований проектом є індустріальний парк «Рясне-2», для якого вже оформили відповідні документи. На його ділянці будуть виробляти електричне, електронне та оптичне устаткування, застосовуватимуть для обробки та виробництва деревини, автомобілебудування, видавничої справи, а також трафнспорту та логістики. Відтак план інвестора ТзОВ «СіТіПарк Львів» передбачає інвестиції у розмірі 50 млн. євро, створення 3000 робочих місць та залучення іноземних компаній. Як повідомляє zik.ua, активної роботи інвестора слід очікувати вже на початку осені.

Читаємо також: У Львові визначили, хто будуватиме індустріальний парк

Індустріальні парки в області

Щодо територій у Яворівському районі та Новому Роздолі, то їх вже готують до включення у Державний реєстр. Відомо, що у рамках Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 проект обіцяє відновлення деградованих земель Яворівського району та м. Новий Розділ.

На Яворівщині інвесторам пропонуватимуть надання логістичних послуг, виробництво продукції для внутрішнього ринку та експорту в країни Європейського Союзу. Індустріальний парк у Новому Роздолі буде спеціалізуватися на екоощадній продукції, матеріалах та технологіях.

Індустріальний парк у м. Камянка-Бузька фінансуватиме компанія ДТЕК та Лейпцизька торгово-промислова палата у Німеччині. На території парку планують розвивати сільськогосподарське машинобудування, обробку та промисловість будівельних матеріалів.

Нагадаємо, першим переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку "Рясне-2" стала філія голландської компанії «СТР» ТзОВ «СіТіПарк Львів»

із понад 10-річними досвідом розвитку та управління десятками індустріальних парків в Чехії, Словаччині, Румунії.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!