Чотири книжкові новинки Форуму, які розкажуть більше про Львів

3279 0
Цього тижня, 15 вересня, у Львові розпочинається Форум видавців. Для львів’ян та гостей міста цьогоріч приготували чимало новинок. Посеред них є і художні книжки, які дозволять більше дізнатися про Львів.
фото: wikipedia.org, youtube.com, gazeta.dt.ua

фото: wikipedia.org, youtube.com, gazeta.dt.ua

«Історичні буйди Львова»

Олександр Фільц-Павенцький

Видавництво «Фоліо» пропонує читачам фантастичну книгу і в прямому і у переносному сенсі. Олександр Фільц знайомий львів’янам не лише як психотерапевт, а й як автор книг. Цьогоріч він пропонує до уваги «історичні буйди» про Місто Лева та «філософські казки». Книга пронизана львівським настроєм та духом. Ілюстрації до історій виконав Андрей Бильжо. Як зазначають у видавництві «таким чином в одному виданні зустрілися Львів та Москва».

Презентація книги у рамках Форуму відбудеться у суботу 17 вересня об 11:00 у ресторації Бачевських.

Читайте також: Люди Твого міста: Олександр Фільц про сильну та слабку сторони Львова

«Коханка з Площі Ринок»

Андрій Кокотюха

У новому романі автор, описує події осені 1914 року. «Почалася Велика війна, Львів окупований російськими військами. Звичний ритм життя міняється назавжди. У місті – голод, холод, арешти. Люди шоковані, виживають. Клима Кошового заарештовано і він чекає вироку в тюремній камері. Все міняє вбивство Божени Микульської, коханки офіцера російського генерального штабу. Коханець – останній, хто навідав її квартиру на площі Ринок. І був не єдиним коханцем. Справа делікатна, розголос не потрібен. Тому Кошовому пропонують залагодити її в обмін на свободу. Рухаючись у пошуку вбивці крок за кроком, Клим та його друг Йозеф Шацький серйозно ризикують життям, відкривають для себе світ шпигунів та зрадників, дізнаються кілька військових таємниць, а головне – останній секрет загадкової красуні Магди Богданович...», – ідеться в описі до книжки.

Книга вийшла друком у видавництві «Фоліо». Для львів’ян книгу презентуватимуть у  п'ятницю, 16 вересня, о 19:00 у Театрі Пива Правда.

Додамо, що за романом Андрія Кокотюхи знімуть художній фільм «Червоний».

«Візит доктора Фройда»

Коломійчук Богдан

 Ця книга – черговий роман з циклу пригод львівського комісара Адама Вістовича. В 1904 році у Відні, а згодом і у Львові стається серія жорстоких убивств. Розслідування Вістовича перетворюється на безкомпромісну дуель між ним та вбивцею, якого према нарекла Віденським Упирем. Своєю зухвалістю убивця ніби знущається з цілковитої безпорадності поліції, яка не в змозі припинити вбивства і заспокоїти перелякану громадскість. Знешкодження Упиря стає для комісара Вістовича справою честі, адже на кону не тільки його професіоналізм та багаторічний досвід, а й насамперед – життя коханої жінки. Несподівано свою допомогу комісарові пропонує вже славетний на той час віденський психоаналітик Зигмунд Фройд. Однак для кього Упир – це передусім об’єкт наукового дослідження, а вже потім злочинець. Книга вийшла друком у видавництві «Фоліо». Презентація роману відбудеться у суботу 17 вересня о 19:00  у Театрі Пива Правда. Модератор: Юрій Винничук.

Значимо,що Богдан Коломійчук є володарем гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013» в номінації «Романи». Журналіст та актор займається арт-менеджментом, захоплюється історією Львова.

«Случайному гостю»

Олексій Гедеонов

Ця історія відбувається узимку 1984 року і змальоаує Львів містичний. У час канікул, клопотів, дефіциту, камінчиків у гречці і мультикаів у чорно-білому телевізорі – час дитинства. Хлопчик, який приїхав на свята до бабусі, випиває зілля, що пробуджує у ньому здатність до магії – звичайний дар в його родині. «Здавалося б, можна бачити скарби, розполохувати привидів і змушувати мишей наряджати ялинку. Але з чарами жарти погані – і бабуся з онуком мимоволі приймають виклик. Дар не подарунок. Час спогадів тут віддано народженим давним-давно, в старому європейському місті. Тим, хто пережив дві імперії, три війни, втрати...», – ідеться в описі до книжки.

Додамо, що під час презентації автор роману «Случайному гостю» розповість про спільні риси з головним героєм книжки та про власний досвід ворожби.  Уривок з роману прочитає відомий актор Микола Версень. Презнтація книги відбудеться у суботу о 19:00 у закладі «Чарівний ліхтар», що на Музейній площі.

Із усіма книжковими новинками цьогорічного Форуму видавців можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: Цього тижня у Львові стартує Форум Видавців. Програма

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!