Кілька львівських закладів та просторів отримали нагороду за доступність

1114 0
Нагороду [Відкриті двері 2021] отримали ті простори та ініціативи, які є безбар’єрними і зручними для всіх.
Фото: dostupno.ua

Фото: dostupno.ua

Сьогодні, 10 листопада, оголосили переможців нагороди [Відкриті двері 2021] – найбільш доступні заклади й установи для маломобільних громадян. Переможцями є й кілька львівських локацій.

Читайте також: У Львові презентували унікальну мандрівну інклюзивну виставку. Фото, відео

Переможцем у категорії «Бізнес» стала Futura HUB – локація можливостей та креативу. Event- та Art-простір для самовираження (3 місце).

У категорії «Публічні простори» 3 місце посів Lviv Open Lab – міський молодіжний центр та простір інноваційної освіти, що спрямований на популяризацію науки та технологій.

Читайте також: На рейсі Львів – Сянки запустять інклюзивний електропоїзд

Вибір Mazars Ukraine та грошовий приз 10 тис. грн для розвитку локації отримала сімейна амбулаторія «Вулик» – мережа сімейних амбулаторій у Львові та Винниках, яка робить сімейну медицину доступною та людяною.

«Вже чотири роки поспіль ми вручаємо ці нагороди закладам та локаціям, які дбають про зручність і комфорт інших. Я з великою радістю вручаю нашу нагороду закладам і щоразу подумки відзначаю – нас стає більше! А Україна стає доступнішою!», – каже засновник Доступно.UA та фундатор нагороди [Відкриті двері] Дмитро Щебетюк.

Довідково

[Відкриті двері] – це нагорода за доступність і зручність локації для людей з числа маломобільних груп населення (люди з інвалідністю, люди з дитячими візочками чи дітьми до 7 років, люди похилого віку тощо). Нагороду отримують простори та ініціативи, які є безбар’єрними і зручними для всіх.

Нагороду [Відкриті двері] у 2018 році запровадила організіція «Доступно.UA» – для того, щоб відзначити найкращі практики архітектурної доступності в Україні.

Цього року переможців обирали у трьох номінаціях – «Бізнес», «Публічні простори» та «Ініціативи». На перемогу в номінації «Бізнес» можуть претендувати ресторани, кафе, готелі, банки, АЗС, мережі супермаркетів, магазини, коворкінги тощо. «Публічні простори» – це музеї, театри, школи, парки, фестивалі, спортивні майданчики та інші. У номінацію «Ініціативи» потрапили втілені проєкти, які привертають увагу до питань доступності та інклюзії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!