Чотири львівські проєкти номінували на престижну архітектурну премію ЄС

1801 0
Усього номінували 532 проєкти, де 15 – українських. Вони представляють Львів, Київ, Дніпро та Харків.
фото: роман балук

фото: роман балук

Стали відомі номінанти престижної архітектурної премії ЄС Mies van der Rohe 2022. Вона відзначає найкращі сучасні архітектурні твори Європи. Серед номінантів – чотири проєкти, які представляють Львів. Про це повідомляє НВ.

Меморіал пам’яті Героям Небесної сотні від студії Guess Line Architects 

Цей мінімалістичний простір передає дух сучасності та увічнює пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя під час Революції Гідності. Меморіал був збудований у 2019 році.

Фото Романа Балука

Реновація фабрики до штаб-квартири компанії Enzym від студії replusdesignbureau 

Фото: Андрій Безуглов

Реновацію заводу Enzym з розширенням офісу реалізували у 2020 році.

Творча міжнародна дитяча школа від студії AVR Development 

Фото Марини Гринихи

Перед архітекторами поставили завдання спроєктувати зручне, функціональне та безпечне місце для школи на 500 дітей усіх вікових груп. Проєктована будівля ділить територію з виведеним з експлуатації радянським заводом Полярон, а використання таких будівельних матеріалів, як облицювання цеглою на перших поверхах будівлі, нагадує про контекст будівлі. Школа була збудована у 2020 році.

Bankhotel від студії Kudin Architects 

Bankhotel розташований у реконструйованій історичній будівлі колишнього Австро-Угорського банку. Ідея полягає у збереженні автентичності та планувальної структури будівлі. Цінні елементи були відреставровані та витончено поєднуються із сучасним дизайном. Дизайн громадських просторів готелю заснований на його колишній банківській ідентичності.

Фото Андрія Авдєєнка

Додамо, що всього номінували 532 проєкти, де 15 – українських. Вони представляють Львів, Київ, Дніпро та Харків. Минулого року три львівських проєкти теж номінували на цю премію. Детальніше читайте за посиланням.

Для довідки

Mies van der Rohe Award — премія Європейського Союзу, названа на честь архітектора та дизайнера Людвіга Міса ван дер Рое. Вона відзначає найкращі сучасні архітектурні твори Європи та вручають премію один раз на два роки з 1988 року в Барселоні. Людвіг Міс ван дер Рое — німецько-американський архітектор і дизайнер, видатний представник модернізму XX століття в архітектурі, провідний член Баухаусу та фундатор «інтернаціонального стилю».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!