Асфальт, сіль і льон. Які нові заводи планують запустити на Львівщині

4488 0
Одне з підприємств запрацює вже у вересні цього року.

На Львівщині планують запустити низку підприємств, і деякі з них запрацюють ще цього року. Так, нині триває будівництво чотирьох заводів в області. Tvoemisto.tv з'ясувало, на якому вони етапі, коли зможуть повноцінно запрацювати та скільки робочих місць створити.

Асфальтобетонний завод у Добротвірській громаді

У Добротвірській громаді Червоноградського району у вересні цього року планують відкрити асфальтобетонний завод, збудований українським виробником «Кредмаш» (Кременчуцький завод дорожніх машин). Для функціонування заводу залучили близько 100 млн гривень інвестицій.

Потужність підприємства становить 120 тонн асфальту за годину завдяки встановленій асфальтобетонній установці європейського рівня, яка не випускає шкідливого диму і практично не забруднює навколишнє середовище. Наразі робочими місцями забезпечили 25 працівників. А за повної потужності виробництва для ефективнішої роботи заводу створять понад 100 нових робочих місць.

Сільзавод у Модричах

Новий сільзавод планують збудувати у селі Модричі на території Трускавецької громади. Відповідно до рішення Трускавецької міської ради, виробник ТОВ «Укрінвестсистем» виготовлятиме харчову сіль марки «Екстра». Потужність підприємства на рік становитиме 100 тисяч тон солі.

Наразі у Модричах відбулося громадське слухання щодо відведення земельної ділянки під будівництво. Наступний крок – розгляд на сесії Трускавецької міської ради.

За даними системи YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю «Укрінвестсистем» розташоване у Києві. Основний вид діяльності – добування солі. Кінцевим бенефіціарним власником підприємства є Данило Псарьов, а засновником кіпрської компанії «Енкімо ЛТД».

Німецький завод з виробництва сухих будівельних сумішей у Пісках

Німецька компанія KREISEL, яка займається виробництвом сухих будівельних сумішей і декоративних покриттів, збудує своє друге в Україні підприємство. Його відкриють у селі Піски Щирецької громади. Наразі триває будівництво, вже залитий фундамент та встановлюють металоконструкції. Запуск заводу заплановано у ІІ кварталі 2023 року.

Для реалізації цього проєкту у 2018 році компанія придбала цілісний майновий комплекс. Будівництвом і монтажем металоконструкцій займається українська компанія «Авіокон Проект». Також австрійські компанії нададуть свої послуги: Christof Industries – інжинірингові рішення, а DELTA – проєктування, технічний та авторський нагляд. Сума інвестицій у цей проєкт становитиме 10 млн євро. Новий завод зможе виробляти 170 тисяч тон продукції на рік.

Підприємство на Львівщині стане вже другим заводом компанії KREISEL в Україні. Свою продукцію компанія поставляла на український ринок з 2004року, а у 2008 році відкрила виробництво у Фастові на Київщині, потужністю 130 тисяч тонн продукції на рік. Компанія продає свої товари не тільки в кожному куточку України, а й постачає їх на ринки Молдови та Грузії.

Додамо, що, за даними Youcontrol, підприємство «Авіокон Проект» зареєстроване у 1996 році за адресою: місто Львів, вул. Січинського, 7. Керівником організації є Олександр Пальчиков. Кінцевими бенефіціарними власниками, окрім нього, Юрій Бурак та Олег Чанков. Основний вид діяльності – будівля житлових та нежитлових будівель.

Завод з переробки льону у Ясному Болоті

ТОВ «Флекс Енерджі» планує збудувати поблизу села Вербляни Золочівського району завод з переробки льону. Саме підприємство має розташовуватися в урочищі Ясне Болото біля колишньої військової частини. Наразі завод на етапі погодження будівництва та проектування. Територія, на якій відводять земельну ділянку, розташована не в межах охоронних зон, далеко від населених пунктів, з високими поверхневими водами.

У Буській територіальній громаді, до якої входить село Вербляни, заявляли, що основний вид діяльності заводу – приймання льону-сирцю, його технологічна переробка та відправлення замовникам, які будуть виробляти з сировини екологічні, льняні тканини. Новий завод передбачає створення 80-90 робочих місць.

Зазначимо, що ТОВ «Флекс Енерджі», за даними YouControl, спеціалізується на виробництві електроенергії. Засновником і кінцевим бенефіціаром компанії є Андрій Чернецький.  

Нагадаємо, що напередодні Тvoemisto.tv готувало підбірку масштабних об'єктів, які уже будують або планують побудувати у Львові і в околицях. Про перший ІТ-парк, логістичний центр та офісний кампус й інші читайте в матеріалі.

Юлія Осим

Фото: Львівська ОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!