Як зміниться вул. Богданівська у Львові: чотири нововведення

3747 0
У Львові ремонтують вул.Богданівську на ділянці від вул. Золочівської до вул. Пластової. Роботи були розпочаті у липні, а закінчити їх планують у листопаді цього року. Реконструкція вулиці передбачає заміну інженерних мереж, розширення проїзної частини до 3-х смуг, облаштування велосипедних доріжок, ремонт зовнішнього освітлення тощо. А на перетині з вул.Пластвою облаштують кільцевий рух.
ілюстративне фото: lvivexpres.com

ілюстративне фото: lvivexpres.com

Як розповів головний інженер компанії «Онур» Олександр Добоні,  відбувається повна реконструкція вул.Богданівської

Надійна основа

«Раніше тут була нерівна дорога з грубоколотого каменю. Почавши розбирати все, ми зрозуміли, чому так: під дорогою є м’який грунт. Для того, щоб зробити нормальну дорогу, щоб вона стояла довго, щоб основа була надійною, нам доводиться вибирати грунт замість 80 см, як ми це зазвичай робимо, в середньому 1,5 – 2м. Вибравши  таку глибину, ми зможемо влаштувати надійну основу», - зазначив Олександр Добоні.

Заміна водопроводу та колектора

Ремонтники міняють водопровід, протяжністю 1 км, буде проводитись заміна каналізаційного колектора. Влаштовується щебенева основа, піщана основа і далі три шари асфальтобетонного покриття, яке буде витримувати те навантаження, на яке ця дорога розрахована. «Тут курсуватиме багато важної техніки, яка буде обслуговувати підприємства, що тут розташовані.

Три смуги руху

Дорогу розширять:  якщо раніше була тільки 1 смуга руху, то тепер буде 3 смуги. По обидва боки вулиці будуть прокладені велосипедні доріжки, буде зовнішнє освітлення», - сказав Олександр Добоні.

Кільцевий рух

Також на перехресті з вул.Пластовою облаштують кільцеве пересічення, що, за словам ми Олександра Добоні, розвантажить потік машин та зменшить аварійність. «Це кільце спрощує рух для всіх учасників дорожнього руху  і немає необхідності встановлювати світлофори», - наголосив Олександр Добоні.

Вартість ремонтних робіт складає 57 млн грн.

Читайте також: КАРТА НЕПРОЇЗНИХ ДОРІГ ЛЬВОВА. ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК

Замовник - департамент житлового господарства та інфраструктури. Генпідрядна організації – ТзОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл».

В першій половині серпня цього року планується розпочати роботи на іншій ділянці вул. Богданівської  - від вул. Дорога Кривчицька до вул. Золочівської, де роботи були розпочаті у попередні роки управлінням капітального будівництва.

Нагадаємо, У зв’язку із проведенням ремонтних робіт на вул Богданівській, міські автобусні маршрути №19 та №39 тимчасово змінили свою схему рухуАвтобусний маршрут №19 курсує такими вулицями: вул Богданівська – вул Старознесенська – вул Кордуби – вул Б. Хмельницького.

Автобусний маршрут №39 тимчасово змінив кінцеву зупинку на перехресті вул Золочівська – Гайдучка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!