Чи безпечно гуляти у парках Львова та як змінилося вуличне озеленення. Фото, відео

3317 0
Гуляти у скверах та парках навіть під час незначної негоди чи буревію заборонено.
ФОТО: МАРТА БАЙДАКА/ТВОЄ МІСТО

ФОТО: МАРТА БАЙДАКА/ТВОЄ МІСТО

Оскільки під час вчорашньої негоди та зливи, які пройшли у Львові, не було вітру, практично усі дерева у парках залишилися цілими і їх не поламало. Незначне пошкодження дерев і поламаних гілок зафіксували лише у двох львівських парках. Тим не менше, гуляти у скверах та парках навіть під час незначної негоди чи буревію не рекомендовано. Про це під час стріму на Тvoemisto.tv розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Читайте також: Пошкоджені дахи і підтоплені вулиці. Наслідки негоди у Львові

«Вчорашній вітер і злива не поламали дерева тільки тому, що не було вітру. Але у таку погоду, навіть коли є жовтий рівень небезпеки, гуляти у парках не рекомендовано. Так є і в будь-яких європейський парках – навіть якщо вони дуже доглянуті, є рекомендації туди не ходити», – каже Олександра Сладкова.

За її словами, через воєнний стан капітальні видатки є заморожені, але можливість взятися за утримання парків та їх благоустрій все ж залишилась. Йдеться про догляд за деревами, висадку рослин, невеликі поточні ремонти.

«У планах було закупити лавки та розмістити їх перед університетом Франка, оновити елементи на дитячому майданчику, зокрема, зробити їх дерев’яними та екологічно чистими, а ще поставити більше урн для сміття та висадити більше дерев. Але це все зараз не можливо. Тому всі ресурси спрямовуємо на висадку одно- та дворічних рослин, догляд за деревами, клумбами,  чистку та впорядкування парків», – каже начальниця управління екології та природних ресурсів.

Читайте також: У Львові планують підлікувати низку дерев у парку Івана Франка

За словами Олександри Сладкової, кількість дерев у парках зокрема і у місті загалом впливають на температуру повітря.

«Дерева – це унікальний механізм, що знижує температуру повітря і працює як кондиціонер. Наприклад, якщо температура повітря становить 30 градусів, то під деревом вона буде становити на 5-7 градусів менше. Дерева однозначно охолоджують повітря і це важливо», – каже Олександра Сладкова.

Також за її словами, у Львові планують очистити водойми, зокрема – водойму у парку Піскові озера, «Зелене око».

Фото та відео Марти Байдаки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!