Чи бракує вчителів на Львівщині та скільки виїхали за кордон

985 0
Значна частина вчителів, що виїхали на початку війни, вже повернулися.
Фото умовне

Фото умовне

Із тисячі вчителів, які виїхали зі Львівщини за кордон на початку повномасштабного вторгнення, близько 700 вже повернулися в Україну.

Джерело: директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска у коментарі Tvoemisto.tv

«Учителів у школах бракує лише в саме тих спеціальностях, в яких бракувало і до війни. Цю проблему породила не лише війна. Адже у нас з 34 тис. вчителів 1 тис. виїхала за кордон, і наразі близько 700 з них вже повернулися назад», – каже він.

Читайте також: Безпечне навчання. Як діяти під час загроз учням у школах і студентам у вишах

Наразі на Львівщині лише 46 шкіл працюють дистанційно, решта 1115 шкіл – в змішаному або очному форматі.

Нагадаємо, що у випадку відсутності електроенергії школи Львівщини планують забезпечити харчуванням. Кейтеринг для шкіл організовуватимуть заклади профтехосвіти.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!