Чи відкриють проїзд через площу св. Юра: про що домовилися активісти і влада

2947 1
Вчора, 19 лютого, у Львові відбулась зустріч між активістами, які вимагають зробити проїзд через площу святого Юра доступною і для приватного транспорту, та тими, хто виступає за обмеження цього проїзду, та представниками Львівської міської ради.
Фото: facebook.com/Варта 1

Фото: facebook.com/Варта 1

Як повідомив депутат ЛМР Ігор Зінкевич, під час цієї зустрічі не вдалося домовитися про те, що зробити проїзд відкритим і для приватного транспорту, а не лише громадського. Відтак було домовлено про те, що наступна така зустріч відбудеться 26 лютого о 15:30 год в малій сесійній залі (каб. 230) Львівської міської ради. На неї запросили першого заступника мера, головного архітектора Львова, представників ЛКП «Львівавтодор», транспортний і юридичний департамент ЛМР, районну адміністрацію, експертів транспортників для роз'яснення поточної ситуації з юридичної і траспортної точки зору. 

Нагадаємо, що в 2015 році провели дорожньо-ремонтні роботи на площі святого Юра, коли було вирішено перенести дорогу по іншій стороні площі, де знаходиться парк. Багато з львів’ян виступили з протестами щодо вирубки дерев у парку, об’єднавшись у спільноту «Врятуй сквер святого Юра». Таке протистояння завершилося тим, що між ними та міською владою було підписано меморандум, згідно якого була прокладена дорога лише для громадського транспорту повз парк.

Однак після її будівництва до львівської мерії звернулися інші мешканці з проханням зробити цю дорогу проїздною і для приватного транспорту, адже до реконструкції через площу святого Юра проходила одна з міських транспортних артерій, яка сполучала центр міста з вулицями Антоновича та Героїв УПА, які ведуть в сторону аеропорту та спальних районів міста. Начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир під час однієї з сесій Львівської міської ради заявив, що як тільки дорога буде побудована, по ній пустять і приватний транспорт (тоді тривало прокладання шляху, зараз дорога вже відкрита). Однак, як виявилося згодом, це рішення має розглянути комісія з безпеки дорожнього руху.

Разом з тим активісти, які виступають за відновлення руху через площу святого Юра, вирішили зустрітися між з міськими чиновниками, щоб донести свою точку зору в цій ситуації. Поки що на цій ділянці дороги висить знак, який забороняє проїзд для приватного автотранспорту.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
20 Лютого, 2016 15:47
протебе твоємісто, для чого викладати новини що не відкриваються (напр. про карпати) ?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!