Яких обмежень чекати, якщо у Львові запровадять «червону» зону

13310 0
Якщо Львів та область перейде у «червону» зону, тоді введуть жорсткі обмеження.
Фото: globallookpress.com

Фото: globallookpress.com

У Львові та області щодня збільшується кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Лише за вчорашню добу лабораторні центри провели 1 425 ПЛР-тестів, з яких 592 – позитивні. Більшає й кількість дітей, хворих на Covid-19. Лише за вчора у Львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ на лікуванні перебувала рекордна за час пандемії кількість дітей – більше 40, також рекордну кількість хворих (81 пацієнт) госпіталізували у Лікарню швидкої допомоги.

Читайте також: Черга зі «швидких» до ізолятора лікарні у Львові, де приймають хворих із Covid-19. Фото дня

Оскільки за останні дні динаміка госпіталізацій та кількості виявлених позитивних ПЛР-тестів щоразу збільшується, за словами міського голови Львова Андрія Садового, Львів уже входить у «червону» епідеміологічну зону.

«Ми червоної зони не уникнемо, ми вже у неї входимо. Думаю, за декілька днів питання стоятиме жорсткіше, бо є ріст захворюваності. За кількістю людей із позитивним ПЛР-результатом на Сovid-19 динаміка негативна, також є велике завантаження по лікарнях», – каже Андрій Садовий.

Якщо Львів та область таки перейдуть у «червону» зону, введуть жорсткі обмеження.

Дозволена буде робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек, всіх продовольчих магазинів. Також працюватимуть дошкільні заклади та початкові класи. Усі решта повинні перейти на дистанційну роботу.

Обмеження не будуть застосовуватися до тих закладів, де працівники і відвідувачі матимуть зелені Covid-сертифікати (дві дози вакцинації від коронавірусної інфекції).

Читайте також: Лікарі розповіли, чи відрізняється лікування вакцинованих та невакцинованих пацієнтів

При запровадженні «червоного» рівня епіднебезпеки буде заборонена:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навиніс;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо;
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Винятки становлять: заклади освіти зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників матимуть «зелений» Covid-сертифікат. Також у «червоній» зоні зможуть працювати кінотеатри, музеї, інші культурні заклади, розважальні заклади, ТРЦ, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані.

Читайте також: Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів 

«Червоний» рівень встановлюється на території регіону у разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак:

  • завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – більш як 65%
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – менше ніж 300
  • кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення - більше ніж 60
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) - більш як 20%
  • рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом - більш як 50%.

Нагадаємо, що за словами міського голови Львова Андрія Садового, Львів входить у червону зону карантину. За останні дні динаміка госпіталізацій та кількості виявлених позитивних ПЛР-тестів свідчить про те, що Львів уже входить у «червону» епідеміологічну зону. Львів'ян просять вакцинуватись від коронавірусу, адже серед госпіталізованих у лікарнях понад 95% пацієнтів не були вакцинованими, кажуть у міськраді.

За вересень на Львівщині кількість хворих на Covid-19 зросла у понад 6,6 разів порівняно з серпнем, а кількість померлих від Covid-19 – у понад 6,1 рази. Детальніше про показники щодо захворювання на коронавірусну інфекцію на Львівщині, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!