Чи буде в Україні ще Moderna і якою вакциною можна її замінити для другої дози

2518 0
Вакцину Moderna розробила однойменна американська компанія. Вона схвалена ВООЗ для екстреного застосування.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Україна має можливість отримати РНК-вакцину Moderna лише через глобальну ініціативу COVAX. Про це сьогодні, 18 жовтня, під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Щодо Moderna не ведуть перемовини, але є опція отримати її від COVAX. Зараз з’ясовуємо, скільки доз може надати цей механізм Україні», – каже він.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу

Водночас ті, хто отримав першу дозу вакциною Moderna, можуть завершити курс щеплення такою ж м-РНК вакциною Pfizer, що, за його словами, є рівнозначно. Про це також є рішення Національно-технічної групи експертів із питань імунізації.

Для довідки

Вакцину Moderna розробила однойменна американська компанія. РНК-вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. Після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!