Чи буде жорсткий локдаун. Уряд готує «план Б»

6639 0
Конкретної дати для введення більш жорсткого карантину наразі немає.
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Уряд готує «план Б» на випадок, якщо карантин вихідного дня не спрацює. Про це повідомив сьогодні, 22 листопада, прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: У Львові в тимчасове користування почали видавати кисневі концентратори

«Сьогодні закінчується четвертий день карантину «вихідного дня». Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план Б», – заявив він.

Прем'єр каже, що обговорив із бізнесом механізми підтримки галузей, на яких обмеження позначаються найбільше. Профільні міністерства уже опрацьовують ці ініціативи.

«Для міських голів розсилається опитування щодо того, які протиепідемічні правила та обмеження вони вбачають оптимальними. Які обмеження для яких місць скупчення людей найкраще застосувати. Все це ми робимо зараз, щоб напрацювати спільний, виважений та підтриманий усіма план», – пояснив Денис Шмигаль.

При цьому він наголосив, що жодної конкретної дати, коли введуть більш жорсткий карантин, наразі немає.

Також прем’єр доповів, що міським бюджетам спрямували додаткові 870 млн грн на покращення забезпеченості лікарень киснем, виділили 1 млрд грн на закупівлю 6 мільйонів експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги, і домовляються про закупівлю вакцини проти Covid-19.

Читайте також: «Лишили нас без штанів». Львівські ресторатори вимагають скасувати локдаун вихідного дня

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні до кінця листопада так званий «карантин вихідного дня». У день засідання у Львові та низці інших міст відбулися протести рестораторів з проханням не закривати заклади на вихідні. У п'ятницю, 13 листопада, виконком ЛМР зробив суботу та неділю у Львові робочими днями, аби підприємці працювали і надалі. Однак поліція у Львові та області на минулих виіхдних припинила роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали попри карантин вихідного дня, та склала 133 адмінпротоколи.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!