Чи будуть львів'яни платити по 5 грн за проїзд в маршрутках?

3088 2
Своїм рішенням від 10 березня «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті» Львівський міськвиконком порушив 19 чинних законів та законодавчих актів України. Через це громадські організації Львова звернулися до всіх можливих контролюючих органів з вимогою скасувати це рішення.

Мама шести дітей Оксана Михайлишин каже, що троє її дітей щодня їздять на навчання до гімназії, де мусять бути зранку до 9-ї години, і заняття закінчуються після 16 години. Отож, за тиждень їм доведеться викласти за користування маршрутками додатково 198 гривень, повідомляє видання «Щоденний Львів».

- До трамваю нам треба їхати ще чотири зупинки маршруткою. А від додаткових занять спортом доведеться відмовитися, - каже Оксана Михайлишин.

Її підрахунки підтвердив заступник голови ГО «Спілка багатодітних сімей Львівщини» Петро Галущак. За його словами, таке рішення міськвиконкому обмежує права дітей на отримання освіти. Так, багатодітна родина, де є 9 дітей, вже підрахувала, що мусить додатково витрачати 300 гривень на тиждень тільки на поїздки дітей в навчальні заклади.

Водночас представник влади, начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець повідомив, що якщо міськвиконком змусять скасувати вищезгадане рішення, то всі інші пасажири, які не мають тих пільг, змушені будуть платити вже не три гривні за одну поїздку, а щонайменше п’ять. Він підкреслив, що подібні рішення діють і в Луцьку та Полтаві і додав, що влада сподівається на певне розуміння у цьому питанні. 

Представник ГО «Розвиток Громади» Юрій Татомир заявив, що Львів – не перше місце, у якому запроваджено таке нововведення, але буде першим містом, у якому його скасують.

Разом з тим, сьогодні під час пленарного засідання сесії ЛМР міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що вартість проїзду у міському автотранспорті на рівні 3 грн втримають до останнього, повідомили в прес-службі міськради.

Нагадаємо, прокуратура оскаржила рішення виконкому Львівської міської ради про обмеження на безкоштовний проїзд для пільгових категорій.

 


Читайте також:
22 Березня, 2015 17:47
андрей решение исполкома юридически безграмотно.он не имеет право отменять льготы.да и вообще как можно давать льготу по часам?она или есть или ее нет.а выход есть.выходите с предложениями на кабмин по изменению перечня категорий пользующихся льготами.я бы лишил льгот госчиновников.:прокуратуру милиция обладминистрацию и прочих"тяжелоработающих".возле адмиристраций полно легковушек и недешевых.могут по рабочим делам на своем транспорте ездить.да и тротуары освободятся.а то тротуары отремонтировали и дальше ремонтируют.это хорошо.их что для стоянок легковушек делают?
22 Березня, 2015 17:11
виктор решение исполкома идиотско по сути.как можно льготу давать по часам?льгота есть льгота.она ПОСТОЯННА.ее можно давать отменять изменять категории льготников.а ущемлять права
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!