Чи будуть у Львові об'єднувати Лікарню швидкої допомоги із дитячою лікарнею на Орлика

4008 0
Колектив дитячої лікарні скерував депутатам колективне звернення з аргументацією, чому дитячу та дорослу лікарні не можна об'єднувати.
Фото: Володимир Барчук

Фото: Володимир Барчук

У Львові планують перейменувати Лікарню швидкої медичної допомоги на Клінічне територіальне медичне об’єднання імені Святого Пантелеймона. Через це у місті почали говорити про можливе об'єднання медзакладу із дитячою лікарнею на Пилипа Орлика.

Читайте також: З 1 липня у дитячій лікарні на Орлика запрацює оновлене відділення невідкладної допомоги

На це відразу відреагували у дитячій лікарні та виступили проти такого об'єднання. Зокрема, 19 березня у лікарні відбулись збори трудового колективу. 

Головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт у коментарі Тvoemisto.tv зазначив, що сьогодні дитяча лікарня є сучасною багатопрофільною лікарнею зі спеціалізованими відділеннями.

«Ми є самодостатні і рентабельні. У дорослому стаціонарі завжди дитинство було, є і буде на другому рівні. У світі, якщо дитяча лікарня функціонує у комплексі з дорослою, то завжди є самостійною. Ми хочемо залишатися самостійними. Так хоче увесь наш колектив. Це логіка роботи дитячих лікарень у всьому світі», – розповів Дмитро Квіт.

Він додав, що медична установа має бути керованою. Головний лікар не знає, чому завели розмову про реорганізацію та приєднання. 

За його словами, на зборах трудового колективу дитячої лікарні прийняли колективне звернення до депутатського корпусу з аргументацією, чому дитячу та дорослу лікарні не можна об'єднувати.

Читайте також: Працівники поліклініки на Мазепи пояснили, чому протестують проти Covid-шпиталю

Водночас в управлінні охорони здоров’я про жодне об’єднання мови не ведуть. Про це Тvoemisto.tv сказала керівниця управління Леся Кобецька.

«Зараз у нас більш нагальні питання – розгортання ліжок і забезпечення всім необхідним пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Ми питання (об'єднання - ред.) не розглядали і не обговорювали. Можливо, це хтось собі таке придумав. А щодо перейменування лікарні.... Це питання керівника і генерального директора ЛШМД, оскільки заклади автономізовані і вони можуть приймати рішення щодо перейменування», – прокоментувала Леся Кобецька.

Рішення про перейменування Лікарні швидкої допомоги розглядатимуть на сесії ЛМР завтра, 25 березня.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!