Чи будуть у школах Львова вводити масковий режим через Covid-19

2271 0
Наразі деякі школи вже ввели носіння масок серед учнів та персоналу.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

У Львові поки вирішують питання щодо введення маскового режиму у школах через зростання захворюваності на коронавірус. Водночас деякі школи індивідуально вже запровадили носіння масок серед учнів та персоналу, а окремі класи у разі підтвердження хоча б одного випадку Covid-19 відправляють на 5-денний карантин. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Читайте також: Коронавірус змінився, пік попереду. Яким зараз є «портрет» хворого на Сovid-19

«Кожна школа індивідуально аналізує ситуацію, дивлячись, скільки дітей захворіли. У нас є школи, де директори автономно вже ввели масковий режим. Загалом, згідно з рекомендаціями МОЗ, дітям старших класів на перервах рекомендовано користуватися масками. Водночас учням початкових класів дозволено не носити маски. Також на уроках учні можуть перебувати без масок. Ці рекомендації діють давно, тому кожен керівник приймає рішення індивідуально. Так, є класи у деяких школах, які відправили на 5-денний карантин через підтвердження випадків коронавірусу», – пояснює очільник міського управління освіти.  

У ліцеї №46 ім. В’ячеслава Чорновола, у якому учні 1-5 класів вчаться очно, а з 6 класу – за змішаною формою, з понеділка, 19 вересня, запровадили масковий режим. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка закладу Марія Богач.

«Масковий режим ми ввели для учнів 5 класу та старше, бо у початковій школі по правилах можуть ходити без масок. Цього тижня якраз п’ятий клас закрили на карантин, був підтверджений випадок захворювання Covid-19 серед учнів, також двоє вчителів захворіли. Оскільки не всі діти роблять тести, вирішили певною мірою випередити ситуацію, бо, імовірно, захворюваність тільки зростатиме», – каже пані Марія.

Читайте також: У якому віці зараз найбільше хворіють на Covid-19 на Львівщині та які симптоми

Водночас є школи, де зростання захворюваності наразі не фіксують. Наприклад, у школі №65 виявляли лише поодинокі випадки, через що окремі класи відправляли на 5-денний карантин. Зі слів керівництва закладу, поки обов’язкового маскового режиму не вводили, але рекомендували, щоб і діти, і вчителі на перервах носили маски.

Як зауважив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк, ситуацію із захворюваністю у навчальних закладах аналізують щодня, відтак, чи будуть вводити обов’язковий масковий режим у всіх школах, поки вирішують спільно з управлінням охорони здоров’я.

Нагадаємо, що у Львові активно стежать за ситуацією з поширенням захворюваності на коронавірус. Станом на сьогодні ще не прийняли рішення щодо посилення карантинних обмежень, тобто додаткових заходів не впроваджували.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!