Чи будуть в Україні розгортати тимчасові мобільні госпіталі

1697 0
За необхідності тимчасовими госпіталями МОЗ можуть стати приміщення спортивних та культурних закладів, ТРЦ, санаторіїв та готельних комплексів.

Через стрімке зростання кількості хворих на COVID-19 Міністерство охорони здоров’я розробляє план дій щодо розгортання тимчасових госпіталів. Про це повідомив Максим Степанов під час сьогоднішнього брифінгу.

«Механізм розгортання мобільних тимчасових госпіталів опрацьовуємо вже 2-3 тижні. Це важливо для того, щоб було чітке розуміння, скільки часу і ресурсів необхідно, щоб у разі нагальної потреби оперативно розгорнути такий госпіталь. Тож, якщо ситуація буде ще більш напружена з точки зору кількості госпіталізацій, ми почнемо втілювати наші напрацювання», – каже Максим Степанов.

Читайте також: «Уже ніде класти». У лікарні Львівщини щодня госпіталізовують більше 130 «ковідних» хворих

Згодом на фейсбук-сторінці МОЗу з’явилася інформація, що для тимчасових госпіталів розглядають можливість використання приміщень спортивних та культурних закладів, ТРЦ, санаторіїв та готельних комплексів. Також, як йдеться у повідомленні, МОЗ для початку опрацьовує варіант перепрофілювання лікарень Укрзалізниці та Академії медичних наук у Києві для лікування пацієнтів з COVID-19.

Читайте також: Чи можуть Львівщину «закрити» на карантин і кого це зачепить у першу чергу

В обраних для тимчасових мобільних госпіталів приміщеннях мають бути облаштовані умови для прийому та розміщення хворих на COVID-19; мають бути місця для розміщення медичного та допоміжного персоналу й забезпечення відповідним обладнанням, зокрема реанімаційним (ліжка, кисневі концентратори, монітори пацієнта, рентген-апарати та інше).

Нагадаємо, коронавірусну інфекцію на Львівщині виявили вже у 24 171 (+365 за минулу добу) людей. В Україні за минулу добу, 15 жовтня, коронавірус лабораторно підтвердили у 5 992 людей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!