Чи будуть в українців додаткові вихідні на Великдень

2094 0
Додаткових вихідних, які були раніше на Великдень, не буде через діючий в Україні воєнний стан.
Умовне фото

Умовне фото

Цьогоріч українці святкуватимуть Великдень 16 квітня за східною та 9 квітня за західною традицією. Через чинний в Україні воєнний стан додаткових вихідних, які були раніше на Великдень – не буде.

Джерело: Risu.ua

Нагадаємо, що дата Великодня перехідна. Вона вважається з дати першого повного місяця після дня весняного рівнодення і починається Великим постом, який триває сім тижнів. У 2023 році Великий піст розпочався 27 лютого і триватиме до 15 квітня.

Читайте також: Великдень і Пасха. Що спільного і в чому відмінність

У Кодексі законів про працю зазначено, що понеділок після Великодня має бути вихідним днем, оскільки саме свято припадає на вихідний день тижня. Проте 19 лютого 2023 року в Україні продовжили воєнний стан до 18 травня. Тому відповідно до статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» дія вищезгаданої статті 73 КЗпП скасовується.

Про те, як відзначали в Україні Великдень під час Першої та Другої світових воєн, у міжвоєнний період та за радянської влади, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!