Чи доведеться львів’янам реєструвати мобільні номери?

3033 0
Уряд України вважає, що реєстрація усіх абонентів мобільного зв'язку завадить терористам здійснювати атаки на сили АТО. Тому Кабмін під приводом боротьби з тероризмом готується ввести реєстрацію. Віднині й до 10 травня проект постанови перебуває на громадському обговоренні.
фото: ua.comments.ua, zaxid.net

фото: ua.comments.ua, zaxid.net

Кабінет міністрів України доручив Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) розробити проект постанови, що передбачає обов'язкову ідентифікацію клієнтів і надання телекомунікаційних послуг із використанням SIM-карти на підставі укладеного договору між оператором та абонентом. Попередній проект постанови виставлений на громадське обговорення та опублікований на офіційному сайті Держспецзв'язку.

Як зазначається у повідомленні відомства, необхідність у розробці цієї постанови виникла у зв'язку з постійною загрозою з боку терористів і російських військових, які, зокрема, використовують «знеособлені» мобільні пристрої «для створення розвідувально-інформаційної мережі зі збору і передачі даних щодо дислокації і переміщення сил АТО, коректування вогню по них та активування вибухових пристроїв шляхом виклику на мобільний пристрій».

До 10 травня проект постанови буде перебувати на громадському обговоренні, після чого Держспецзв'язку систематизує отримані пропозиції, внесе зміни і направить проект на затвердження Кабміну. Після цього уряд повинен узгодити текст проекту постанови з іншими відомствами та прийняти його. У тексті проекту постанови зазначається, що документ набуде чинності через 6 місяців від дня його прийняття.

У свою чергу, як передає УНІАН, мобільні оператори вважають, що проект постанови потребує обговорення і доопрацювання.

Раніше в Україні кілька разів робилися спроби впровадження системи обов'язкової ідентифікації абонентів мобільного зв'язку. Зокрема, норма про прив'язку SIM-картки до паспорта містилася в законах від 16 січня 2014 року.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!